ΕΛΛΑΔΑ

Πως η Αστυνομία συνέλαβε τον διαβόητο καταζητούμενο Μ. Μακρυγιάννη

Πως η Αστυνομία συνέλαβε τον διαβόητο καταζητούμενο Μ. Μακρυγιάννη

Από τις 9 Αυγούστου, όταν δηλαδή ο 49χρονος διαβόητος κακοποιός, Μιχάλης Μακρυγιάννης πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές της Λάρισας και δεν επέστρεψε, οι αστυνομικοί της ασφάλειας, αλλά και της αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιώντας τον "κοριό", "χτένιζαν" ολόκληρη την χώρα για να τον εντοπίσουν.

Όπως έλεγαν οι αξιωματικοί, όσο κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μακρυγιάννης, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για πολίτες και αστυνομικούς, αφού δεν διστάζει να σκοτώσει... Το όνομά του άλλωστε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενους, αφού από το 1985 που άρχισε η εγκληματική του δράση μέχρι τώρα, είχε καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, συμπλοκές, ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει αποδράσει και άλλες τέσσερις φορές!

Η έφοδος στο Περιστέρι

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. έγινε λίγο μετά από τη μία τα ξημερώματα στο Περιστέρι. Δεκαπέντε άνδρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, μαζί με δέκα πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και ομάδες ΔΙΑΣ απέκλεισαν την οδό Μαυρογένους 28. Με προσεκτικές κινήσεις ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, αφού η πληροφορία, ανέφερε ότι μέσα σε μία γκαρσονιέρα έχει βρει κρησφύγετο ο Μακρυγιάννης. Οι άνδρες της ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας τον "πολιορκητικό κριό" (RAM, έτσι ονομάζεται), προσπάθησαν να σπάσουν την αλουμινένια πόρτα. Η πόρτα όμως δεν έσπασε με την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα ο 49χρονος καταζητούμενος να τους καταλάβει, δεν μπορούσε όμως να διαφύγει από πουθενά. Η πόρτα τελικά έσπασε, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ όρμησαν μέσα και τον ακινητοποίησαν. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σακ βουαγιάζ, όπου μέσα υπήρχαν ένα πιστόλι, μία γεμιστήρα από καλάσνικοφ, 8.000 ευρώ σε μετρητά, καπέλα και γάντια.

Ξυρισμένος και αδυνατισμένος

Οι αστυνομικοί τρόμαξαν να αναγνωρίσουν τον Μιχάλη Μακρυγιάννη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και ξυρισμένος. Μαζί του εντοπίστηκε και μία 60χρονη Ελληνίδα, πρώην ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, η οποία όπως προέκυψε, είχε νοικιάσει με τα στοιχεία της την γκαρσονιέρα πριν από περίπου ένα μήνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν στην ασφάλεια και δύο Αλβανούς, από την πλατεία του Μπουρναζίου, οι οποίοι πιθανότατα βοήθησαν τον Μακρυγιάννη, όσο καιρό ήταν καταζητούμενος. Στο "μικροσκόπιο" των αστυνομικών έχουν μπει τουλάχιστον τρεις ληστείες σε τράπεζες στις περιοχές Αταλάντη, Νεμέα και Κρανίδι, οι οποίες θεωρούνται "ύποπτες" για να τις έχει διαπράξει ο 49χρονος διαβόητος κακοποιός, από τον Σεπτέμβριο μέχρι την σύλληψη του. Αύριο το πρωί ο Μακρυγιάννης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με την 60χρονη, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα κατηγορηθούν για υπόθαλψη εγκληματία οι δύο Αλβανοί.

Περισσότερα σε λίγο...