ΕΛΛΑΔΑ

Απαλλακτική πρόταση για τις καταγγελίες σε βάρος Καπελέρη

Απαλλακτική πρόταση για τις καταγγελίες σε βάρος Καπελέρη

Την απαλλαγή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, για την γνωστή υπόθεση της διαγραφής προστίμων λαθρεμπόρων καυσίμων, πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, η αντεισαγγελέας Εφετών, Παγώνα Ζάκκα.

Ειδικότερα, η κυρία Ζάκκα με την υπ΄αριθμόν 956/2013 πρόταση της ζητά την απαλλαγή του του κ. Καπελέρη από την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Την ίδια τύχη, επιφυλάσσει η εισαγγελική λειτουργός και στην επίσης κατηγορουμένη στην υπόθεση αρμόδια διευθύντρια στην Διεύθυνση Τελωνείων.

Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες του σε ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς χωρίς περιοριστικούς όρους. Αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών το οποίο θα αποφανθεί οριστικά για το εάν οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν οριστικά ή όχι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει ότι τα πρόστιμα «πάγωσαν», με εγκύκλιο που εξέδωσε, λόγω επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης. Σε δημόσια δήλωση του ο κ. Καπέλέρης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά : «Δεν κάναμε καμία χαριστική εγκύκλιο, δεν διαγράφουμε πρόστιμα». Η δικαστική έρευνα είχε αρχίσει μετά από σχετικές καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη.