ΕΛΛΑΔΑ

50 αδέσποτα σκυλιά από την Ρουμανία θα υιοθετήσουν Κομοτηναίοι

50 αδέσποτα σκυλιά από την Ρουμανία θα υιοθετήσουν Κομοτηναίοι

Ένα έγκλημα χωρίς προηγούμενο, μία γενοκτονία κατήγγειλαν πως συντελείται στη Ρουμανία φιλοζωικές οργανώσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Μάλιστα στη συνάντηση που είχαν στη Ύψαλα εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο οι τρεις Φιλοζωικές Ομοσπονδίες, HAYTAP Τουρκίας, Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων, ένωσαν τις φωνές τους στην κοινή τους συνάντηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο, εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία και αποτροπιασμό για την συνεχιζόμενη γενοκτονία των αδέσποτων σκύλων της Ρουμανίας.

«Καλούμε το ρουμανικό κράτος να σταματήσει άμεσα κάθε πράξη βίας και βαρβαρότητας σε βάρος των ζώων και, να αντιμετωπίσει το ζήτημα πολιτισμένα σύμφωνα με τις πανανθρώπινες και ευρωπαϊκές αξίες, εφαρμόζοντας προγράμματα στειρώσεων. Συγχρόνως δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους γείτονες φιλόζωους της Ρουμανίας και θέτουμε στη διάθεσή τους κάθε δυνατή βοήθεια».

Το ψήφισμα αποφασίστηκε να επιδοθεί στις πρεσβείες της Ρουμανίας σε Άγκυρα και Αθήνα, για λογαριασμό των Ομοσπονδιών, όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική φωνή αντίδρασης. Υπάρχει διεθνής κατακραυγή για τη Ρουμανία που με απόφαση των αρχών της, έδωσε την εντολή θανάτωσης για όλα τα αδέσποτα σκυλιά, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής.