ΕΛΛΑΔΑ

Μουσικά σχολεία: Διαμαρτυρία μετά μουσικής στην Κλαυθμώνος (pics&vid)

Μουσικά σχολεία: Διαμαρτυρία μετά μουσικής στην Κλαυθμώνος (pics&vid)

Στο παναττικό συλλαλητήριο συμμετέχει και αντιπροσωπεία από τα Μουσικά Σχολεία της Αττικής, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το μείζον θέμα της μεταφοράς τους στα σχολεία.

Μάλιστα, τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση πήραν τα μουσικά τους όργανα και διαμαρτυρήθηκαν, κάνοντας αυτό που γνωρίζουν καλύτερα, να παίζουν μουσική!

Υπενθυμίζεται ότι τα Μουσικά Σχολεία (όπως και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία) είναι διαδημοτικά και καλύπτουν ευρύτερες περιοχές, κάτι που με την κατάργηση των δρομολογίων των πούλμαν -το κόστος βαραίνει την Περιφέρεια- θα απαιτεί την μετεπιβίβαση των παιδιών σε περισσότερα από ένα μέσο δημόσιας συγκοινωνίας, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι δύο με τρία ή ακόμα και τέσσερα! Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων η υλοποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία καταργούνται τα σχολικά δρομολόγια «αφενός μεν θα συρρικνώσει αυτά τα σχολεία και αφετέρου φοβόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών μας». Έτσι ζητούν την κατάργηση της επίμαχης ΚΥΑ, όπως σήμερα ισχύει και την μίσθωση λεωφορείων χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις για όλα τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους γιατροί και συνταξιούχοι