ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Την πλάτη τους γυρνούν οι δικηγόροι στον Σύριο που κακοποίησε βάναυσα 4χρονο

Χίος: Την πλάτη τους γυρνούν οι δικηγόροι στον Σύριο που κακοποίησε βάναυσα 4χρονο

Προσπαθεί να βρει δικηγόρο ενόψει της αυριανής δίκης του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Αρνητικές απαντήσεις από τους δικηγόρους του νησιού λαμβάνει ο 32χρονος Σύριος, ο οποίος έχει προκαλέσει οργή με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 4χρονου, όπως καταγράφηκε σε περισσότερα από ένα βίντεο.

Τώρα, ο 32χρονος, ο οποίος θα δικαστεί αύριο Παρασκευή (16/12) κατηγορούμενος για άσκηση βίας και πρόκληση σωματικών βλάβεων, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, αναζητά δικηγόρο που θα αναλάβει να τον υπερασπιστεί, χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, ο Σύριος είχε ζητήσει από το δικαστήριο τον ορισμό δικηγόρου από το ίδιο αλλά παρά το ότι οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημά του, κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Χίου δεν δέχεται να αναλάβει την υπεράσπισή του.

chios

Το ρεπορτάζ του τοπικού Μέσου, αναφέρει ότι ένας μόνο Χιώτης δικηγόρος «φλερτάρει» με την ιδέα να αναλάβει τον 32χρονο, χωρίς μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται από κάποια επίσημη πηγή ενώ προσθέτει ότι σε περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί κάποιο ενδιαφερόμενο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Χίου, τότε την υπεράσπιση του νεαρού Σύριου θα αναλάβει δικηγόρος εκτός νησιού που θα οριστεί πιθανά από κάποιο ανθρωπιστικό οργανισμό ή Μ.Κ.Ο..

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον άνδρα να χτυπά ανελέητα το ανυπεράσπιστο παιδί μέσα στο ντους:

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε και δεύτερο βίντεο με άλλη περίπτωση κακοποίησης του παιδιού:

Σχετικές ειδήσεις