ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Οργή για την κακοποίηση του προσφυγόπουλου στον καταυλισμό της Σούδας

Χίος: Οργή για την κακοποίηση του προσφυγόπουλου στον καταυλισμό της Σούδας

Οργή και θυμηδία προκαλεί ένα νέο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, στο οποίο φαίνεται το μικρό προσφυγόπουλο από τη Χίο να δέχεται ανυπεράσπιστο, χτυπήματα.

Στο βίντεο φαίνεται το παιδάκι να είναι ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι και να το χτυπούν στο πρόσωπο, ενώ εκείνο κλαίει αβοήθητο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ημερομηνία καταγραφής του βίντεο.

Σύμφωνα με το politischios.gr, το πρωί της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, το 4χρονο προσφυγόπουλο το οποίο τις προηγούμενες ημέρες κακοποιήθηκε από τον φερόμενο ως πατέρα του εντός του καταυλισμού μεταναστών της Σούδας, οδηγήθηκε στον ιατροδικαστή του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου της Χίου.

Το παιδί, με βάση τα όσα αναφέρει το politischios, μετά τη διαρροή του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε τόσο από παιδίατρο όσο και από παιδοψυχολόγο, χωρίς ωστόσο, να προκύψουν ιδιαίτερα συμπεράσματα.

Η υπόθεση με την κακοποίηση του παιδιού από άνδρα, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς φέρεται να εξετάζεται σχέση του δράστη με τον ISIS.

Υπενθυμίζεται ότι χθες 13/12 δημοσιοποιήθηκε από το politischios.gr, το πρώτο σοκαριστικό βίντεο με την κακοποίηση του παιδιού, το οποίο οδήγησε στο να αρχίσει η έρευνα για το αν ο εμπλεκόμενος άνδρας σχετίζεται με τους τζιχαντιστές αλλά και το αν το ανήλικο είναι θύμα απαγωγής ή πρόκειται για βιολογικό παιδί του συλληφθέντα.

Το βίντεο αντιληπτό χθες (13/12) το πρωί από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό.

Φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα 12/12 , δείχνει το παιδί να δέχεται υφίσταται βασανισμό με χτυπήματα μέσα στη ντουζιέρα, να πέφτει και να ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος επεμβαίνει και σταματά το μαρτύριό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.

Οι έρευνες πλέον στρέφονται και στο αν ο άνδρας έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η σσύζυγός του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με αυτό το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο.

Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Σχετικές ειδήσεις