ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικοί "σκόπελοι" στο πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων Βόλου

Οικονομικοί "σκόπελοι" στο πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων Βόλου
Συνάντηση με τους κτηνιάτρους του Βόλου που υποστηρίζουν το πρόγραμμα στείρωσης...

Συνάντηση με τους κτηνιάτρους του Βόλου που υποστηρίζουν το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων, είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία κτηνιάτρων – Δήμου Βόλου, με κυριότερο την καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων από το 2010.

Συγκεκριμένα, οι κτηνίατροι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη ροή πληρωμής των οφειλών του Δήμου, τόσο από τα προηγούμενα χρόνια, όσο και από τη φετινή χρονιά, καθώς έχουν τεθεί περιορισμοί εκ μέρους του Υπουργείου που καθυστερούν σημαντικά την έγκριση δαπανών αυτού του είδους.

Σημειώνεται ότι οι οφειλές για το 2010 ανέρχονται στο ποσό των 43.570 ευρώ και αφορούν σε υπηρεσίες που προσέφεραν κτηνίατροι για την υλοποίηση του προγράμματος στον πρώην Δήμο Βόλου και τον πρώην Δήμο Αρτέμιδας, ενώ οι οφειλές για το πρώτο πεντάμηνο του 2011 ανέρχονται στις 11.900 ευρώ περίπου.

Συνολικά, δηλαδή ο ενιαίος Δήμος Βόλου οφείλει στους κτηνιάτρους 55.470 ευρώ, γεγονός το οποίο αποτελεί «αγκάθι» στην ομαλή συνέχιση εφαρμογής του προγράμματος, αφού οι κτηνίατροι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προβούν στη διακοπή της συνεργασίας εάν δεν επιτευχθεί επίλυση του προβλήματος εντός του επόμενου μήνα..