ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφτά θαλάσσιες χελώνες επέστρεψαν στο απέραντο γαλάζιο

Εφτά θαλάσσιες χελώνες επέστρεψαν στο απέραντο γαλάζιο
Εφτά θαλάσσιες χελώνες απελευθερώθηκαν τον Ιούνιο αφού ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους...

Εφτά θαλάσσιες χελώνες απελευθερώθηκαν τον Ιούνιο αφού ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ο Παύλος Τσάρος, υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης, εξηγεί: «Κάθε φορά που δεχόμαστε μια τραυματισμένη χελώνα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε και τη στιγμή που θα τις οδηγήσουμε και πάλι στο δρόμο προς την ελευθερία, το απέραντο γαλάζιο “σπίτι” τους.

Και να, λοιπόν, πώς ο αποχωρισμός μπορεί να γίνει χαρούμενο γεγονός, όταν μάλιστα είναι 7!».

Από τις αρχές του 2011 έχει καταγραφεί αυξημένος αριθμός εκθαλασσώσεων χελωνών σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς η προσέλευση στο μοναδικό Κέντρο Περίθαλψης, είναι αθρόα.

Η «Σμαρώ», η «Μαριλένα», η «Δαμασκηνιά», ο «Αριστοτέλης», ο «Νόντας», ο «Ανδρέας» και ο «Μάρκος» ήταν οι πρώτες επτά θαλάσσιες χελώνες που απελευθερώθηκαν φέτος από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και από τα στελέχη του Δικτύου Διάσωσης με την βοήθεια των φουσκωτών σκαφών του Aqua Divers Club.

Κάθε απελευθέρωση είναι ξεχωριστή για τους ανθρώπους του ΑΡΧΕΛΩΝ. Για τους εθελοντές και τους επιστήμονες που φροντίζουν καθημερινά τις χελώνες που που βλέπουν τουλάχιστον 60 χελώνες τον χρόνο, να έρχονται και να φεύγουν αλλά και για τους επισκέπτες του Κ.Δ.Θ.Χ. και φίλους του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ο κ. Τσάρος εξηγεί: «Ίσως κάθε φορά που λέμε αντίο σε μια χελώνα, να αισθανόμαστε μια μικρή ικανοποίηση και ταυτόχρονα μια επιπλέον ανάγκη να συνεχίσουμε το έργο μας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα κομμάτι της προστασίας της βιοποικιλότητας.
Ίσως, πάνω στο καβούκι μιας χελώνας που απομακρύνεται, να βλέπουμε τις ελπίδες μας για ένα κόσμο συνολικά καλύτερο να ταξιδεύουν μαζί της και να διαδίδονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Πηγή: zoosos.gr