ΕΘΝΙΚΑ

Θέλουν να κάνουν Τούρκους «120.000 Έλληνες»!

Θέλουν να κάνουν Τούρκους «120.000 Έλληνες»!

Η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας έχει γίνει πόλος έλξης για «120.000 Έλληνες», οι οποίοι όχι μόνο θέλουν να μεταναστεύσουν στη γείτονα, αλλά να πάρουν και την τουρκική υπηκοότητα, ισχυρίζεται ο Εκρέμ Ερντέμ, ένας εκ των αντιπροέδρων του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Σύμφωνα μα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν επιχειρηματολογούσε για τις επιτυχίες της τουρκικής κυβέρνησης στην οικονομία και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της υγείας, της διπλωματίας και της κοινωνικής πολιτικής, κατά της διάρκεια ομιλίας του.

Μάλιστα, ο κ. Ερντέμ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει γίνει πρότυπο για όλο τον κόσμο και ως απόδειξη ανέφερε ότι 120.000 Έλληνες επιθυμούν να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα, όπως του εκμυστηρεύτηκε ένας πολίτης ελληνικής καταγωγής.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το πήγε ακόμα πιο μακριά, λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εδώ και έφυγαν. Τώρα επιθυμούν να γυρίσουν πίσω και αυτό επειδή είναι το ΑΚΡ στην εξουσία. Διότι εδώ όλοι οι πολίτες είναι ίσοι», είπε ο κ. Ερντέμ, παραγνωρίζοντας ότι οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης δεν έφυγαν αυτοβούλως, καθώς και ότι η κυβέρνησή του καταδικάζεται συχνά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για παραβιάσεις ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.