ΕΘΝΙΚΑ

Τι θα κάνει στην Πόλη ο υφυπουργός Εξωτερικών

Τι θα κάνει στην Πόλη ο υφυπουργός Εξωτερικών

Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και σημαντικές επαφές με παράγοντες της Ρωμιοσύνης προγραμμάτισε ο κ. Κων. Τσιάρας

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, θα επισκεφτεί τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και θα μεταβεί στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Σκοπός της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών είναι να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν την Πατριαρχική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης αλλά και την ελληνική μειονότητα της πόλης. Για το λόγο αυτό θα έχει σειρά επαφών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου ενώ θα παραστεί και στη Λειτουργία που θα τελεστεί στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Τύπος της μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη αναφέρεται με πολύ θετικά σχόλια στην επίσκεψη του κ. Τσιάρα και ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα προβλήματα των τελευταίων εναπομεινάντων Ρωμιών στην Πόλη.