ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανός δημοσιογράφος: «Να μην μπει Αλβανός στη νέα κυβέρνηση...»

Σκοπιανός δημοσιογράφος: «Να μην μπει Αλβανός στη νέα κυβέρνηση...»

Στο κόμμα του Γκρούεφσκι «πρότεινε» στον «αέρα», να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς κανέναν Αλβανό, ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης Sitel των Σκοπίων, Ντράγκαν Πάβλοβιτς- Λάτα.

Ο Πάβλοβιτς προέβη σε έκκληση προς το σλαβικό στοιχείο της χώρας να ψηφίσει το κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για να μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 62 βουλευτές, για να έχει τη δύναμη να αποτρέψει το αίτημα του αλβανικού κόμματος- DUI, που σήμερα συγκυβερνά, για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας σε όλη την επικράτεια.

«Ο Γκρούεφσκι καλείται να λάβει 62 βουλευτές ή περισσότερους, διότι στην περίπτωση αυτή το DUI, δεν θα μπορεί να καθορίζει τους ψηφοφόρους του VMRO και την χώρα, ώστε να γίνει δεκτή η διγλωσσία σε όλη την επικράτεια, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο. Εάν επιτευχθεί αυτή η κυβερνητική αυτοδυναμία δεν θα μπουν οι Αλβανοί στην κυβέρνηση ή δεν θα μπορούν να την ανατρέψουν, εάν έχει, ήδη, σχηματισθεί» ανέφερε και συνέχισε:

«Αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχα, με το ελληνικό τελεσίγραφο και τη διγλωσσία σε όλη την επικράτεια, υπάρχει μόνο μία λύση: ο νικητής των εκλογών πρέπει να λάβει 62 ή περισσότερους βουλευτές, για τα «μακεδονικά» συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης

Αλβανός συγγραφέας: Οι Μακεδόνες ήταν ...Αλβανοί !