ΕΘΝΙΚΑ

Παγκόσμια Παμμακεδονική Ένωση: Επιστολή σε «αναλυτή» του Heritage Foundation για Σκόπια

Παγκόσμια Παμμακεδονική Ένωση: Επιστολή σε «αναλυτή» του Heritage Foundation για Σκόπια

Η Παγκόσμια Παμμακεδονική Ένωση αντιδρώντας στις "αναλύσεις" του Luke Coffey που λαμβάνει θέση υπέρ των Σλάβων των Σκοπίων, τους οποίους ανόητα και ανιστόρητα, χαρακτηρίζει ως «Μακεδόνες», του απέστειλε επιστολή για να διευκρινίσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί με την εμμονή του ότι οι Σλάβοι που ήρθαν στην Βαλκανική τον 6ο αιώνα είναι ...απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Διαβάστε την επιστολή:

"Αγαπητέ κ. Coffey,
Εμείς, οι περίπου 3,5 εκατομμύρια Μακεδόνες Έλληνες που καταγόμαστε από τη Μακεδονία (βόρεια περιοχή της Ελλάδας) και ζούμε ανά τον κόσμο, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις δημόσιες δηλώσεις σας σχετικά με την Ελλάδα και τη βόρεια γείτονά της, την ΠΓΔΜ (τόσο σε πρόσφατο δημοσίευμα σας μέσω του Heritage Foundation που δημοσιεύθηκε στην Washington Times, αλλά ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter).

Αναγνωρίζουμε τη γνώμη σας εναντίον της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν το σχολιάζουμε.
Οπωσδήποτε δεν είναι η πρώτη φορά που το Heritage Foundation έχει κάνει παρόμοια αρνητικά σχόλια στα μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα – είναι προφανές ότι πριν από κάθε πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κάποιο δημοσίευμα του Ιδρύματος φέρεται εναντίον της Αθήνας.
Ωστόσο, αυτό που μας απασχολεί είναι η ακραία προκατάληψη σας ενάντια στα ελληνικά επιχειρήματα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διότι είστε προκατειλημμένος εναντίον ενός ολόκληρου λαού.
Πιο συγκεκριμένα, το "tweet" σας της 27ης Μαΐου 2014 με το οποίο ρωτούσατε τους οπαδούς σας, αν η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να μετονομαστεί σε "Πρώην Οθωμανική Κατοχή της Ελλάδας», επισυνάπτοντας μάλιστα δημοσίευμα του Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον στην εφημερίδα The Guardian το 2003, ο οποίος επινόησε αυτό τον μάλλον παιδαριώδη όρο, είναι προσβλητικό να πούμε το λιγότερο.

Αυτές οι δημόσιες δηλώσεις από πολιτικούς και πολιτικούς συμβούλους, όπως εσείς, είναι ακατάλληλες και μη διπλωματικές, και έχουν χρησιμοποιηθεί από τους υπερεθνικιστές των Σκοπίων (συμπεριλαμβανομένης την νυν κυβέρνησης) σε δήθεν επιχειρηματολογία (λες και η σημερινή ΠΓΔΜ δεν ήταν οθωμανική κατοχή).

Αντίθετα με τον επιθετικό όρο «ΠΟΚΤΕ» για την Ελλάδα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως το 1993, κατόπιν της σύστασης 817(1993) και 845(1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα Σκόπια συμφώνησαν να ονομάζονται «η ΠΓΔΜ» ως προσωρινή ονομασία μέχρι να εξευρεθεί λύση.

Επιπλέον, οι επιπόλαιες, απορριπτικές, και απίστευτες απαντήσεις σας σε ανθρώπους που σας επέκριναν αποκαλύπτουν πως εσείς βρίσκετε το όλο θέμα διασκεδαστικό. Σε ένα από τα "tweet" σας στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 αφήνετε να εννοηθεί ότι όλοι όσοι διαφωνούν με τις απόψεις σας είναι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι. Ενώ μερικά από τα πολλά σχόλια που μπορεί δικαιολογημένα να εμπεριέχουν ένα θυμωμένο τόνο, δεν αξίζει όμως να χαρακτηρίζονται ως "ρατσιστικά" και "φανατικά".

Στη συνέχεια, δυσφημίζετε δημόσια όλους τους Έλληνες, δηλώνοντας: «... πουφ ... μπλοκαρίστηκε ακόμη ένας Έλληνας καλικάντζαρος». Κύριε Coffey, οι νόμιμες εθνοπολιτισμικές ευαισθησίες ενός λαού δεν είναι τηλεοπτικό παιχνίδι ενός ανόητου εφήβου που μπορεί να τις εξαφανίσει μαγικά προς τέρψη ορισμένων οπαδών, καθώς κάποιοι από αυτούς είναι μέλη της κυβέρνησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της ΠΓΔΜ. Μερικοί δε εξ αυτών είναι επικεφαλής εθνικιστικών ομάδων της διασποράς των Σκοπίων στις ΗΠΑ και εργάζονται για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον.

Περαιτέρω, δηλώσεις από άρθρα σας όπως η εύρεση "Μακεδόνων" στρατιωτών στο Αφγανιστάν ακριβώς όπως ήταν στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου χιλιάδες χρόνια πριν, και το "tweets" σας, όπως «η Ελλάδα δεν κατέχει το μονοπώλιο στην τοπική ιστορία» είναι αδαείς και αποδεικνύουν άγνοια και αγραμματοσύνη. Επαναλαμβάνουν υπερεθνικιστικές δηλώσεις που απορρέουν από τα Σκόπια.

Κύριε Coffey,

Σας ενημερώνουμε πως οι Έλληνες δεν έχουν "4 οπαδούς", όπως ισχυρίζεστε σχετικά με το θέμα των Σκοπίων. Είμαστε ένα έθνος 11 εκατομμυρίων ανθρώπων με σχεδόν 10 εκατομμύρια διασπορά, και οι Παμμακεδονικοί Σύλλογοι αντιπροσωπεύουν 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως.

Δεν περιμένουμε απάντηση ή συγγνώμη εκ μέρους σας, ούτε χρειαζόμαστε εξηγήσεις για τη σχέση σας (και κατ' επέκταση με το Heritage Foundation) με εθνικιστικές ομάδες που έχουν δεσμούς με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Ζητάμε απλά να μάθουμε τίνος συμφέροντα πραγματικά προωθείτε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Είναι της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, ή των Σκοπίων;

Αυτή η επιστολή και αντίγραφα των "tweets" σας έχουν αποσταλεί στον Πρόεδρο του Heritage Foundation, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Εσείς δε θα έπρεπε να επιδείξετε μια πιο δημόσια ευπρέπεια και πολιτική ωριμότητα στο μέλλον. Η συμπεριφορά σας δεν είναι πρέπουσα για έναν πολιτικό σύμβουλο στην Ουάσινγκτον και πρώην μέλος του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας".

Διαβάστε επίσης

Στη Θράκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης