ΕΘΝΙΚΑ

Κέρι: Παραμένω δεσμευμένος στη στήριξη λύσης του κυπριακού

Κέρι: Παραμένω δεσμευμένος στη στήριξη λύσης του κυπριακού

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει τη δέσμευσή του για τη στήριξη των προσπαθειών για επανένωση της Κύπρου ως μιας διζωνικής, δικοινωτικής ομοσπονδίας.

«Εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαίρω το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επέτειο της εθνικής μέρας της 1ης Οκτωβρίου. 54 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας παραμένουν δυνατοί. Στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Κασουλίδη για να συζητήσουμε τις κοινές μας προκλήσεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί στενά σε πρωτοβουλίες για θέματα αντιτρομοκρατίας και προώθησης της περιφερειακής ασφάλειας.

Η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας αντανακλάται και στις αυξανόμενες οικονομικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών μας. Προσβλέπουμε στην εμβάθυνση των εμπορικών μας σχέσεων και των σχέσεων μεταξύ των λαών μας προς όφελος τόσο των Κυπρίων όσο και των Αμερικανών.

Παραμένω απόλυτα δεσμευμένος στη στήριξη των προσπαθειών για επανένωση του νησιού ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ελπίζω ότι αυτός ο στόχος θα μπορέσει να επιτευχθεί σύντομα, έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να ζήσουν με περισσότερη ειρήνη και ευημερία», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κέρι


Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Αβραμόπουλος: Στηρίζουμε τον Αναστασιάδη και μία βιώσιμη λύση του Κυπριακού