ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο η Leo Burnett

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο η Leo Burnett
Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλλε η διαφημιστική εταιρία Leo Burnett. Αυτή είναι η είδηση – σοκ που έρχεται να...

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλλε η διαφημιστική εταιρία Leo Burnett. Αυτή είναι η είδηση – σοκ που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μεγάλη έρευνα του “Newsbomb” για τις διαφημιστικές εταιρείες παρά τον πόλεμο και τη συκοφαντίες που έχουν διατυπωθεί από πρόσωπα που αυτοαποκαλούνται παράγοντες του χώρου.

Από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ότι εσωτερικοί ελεγκτές μεγάλων διαφημιστικών ήλθαν στην Ελλάδα προκειμένου να ελέγξουν τις θυγατρικές τους, πετύχαμε την παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να πέσει άπλετο φως στο πλαίσιο λειτουργίας αυτών των εταιρειών, ενώ αναλύσαμε τις προεκτάσεις που προκάλεσαν τα προβλήματα του “Alter” σ’ αυτές τις εταιρείες.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του “Newsbomb”, το τελευταίο διάστημα, ήρθε στη χώρα μας κλιμάκιο του γαλλικού γκρουπ, στο οποίο ανήκει, την “Publicis”, μαζί με νομικούς της διεθνούς εταιρείας, οι οποίοι αποφάσισαν ότι η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη Leo Burnett, μετά τις υποχρεώσεις που της προκαλεί η προεξόφληση διαφημιστικού χρόνου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μαζί με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, οι δικηγόροι της Leo Burnett θα υποβάλλουν μηνύσεις τόσο κατά του συνιδιοκτήτη και διευθύνοντος συμβούλου του Alter κ. Κ. Γιαννίκου, όσο και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, λόγω πλημμελούς ελέγχου της εισηγμένης.

Το διεθνές επιτελείο της Publicis έχει αποφασίσει την αποπληρωμή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων της Leo Burnett προς τρίτους, πλην των οφειλών που έχει η εταιρεία προς το Alter καθώς και το ελληνικό κράτος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών, η Leo Burnett συνεχίζει να «τρέχει» το λογαριασμό που διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα.

Έρχεται και δεύτερο «κανόνι»

Παράλληλα, πολύ καλά ενημερωμένες πηγές θεωρούν βέβαιη μέχρι και την επόμενη εβδομάδα την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και έτερης διαφημιστικής εταιρείας, πολύ εκτεθειμένης στον «αέρα» του Alter. Πρόκειται για διαφημιστική εταιρεία η οποία ανήκει σε γνωστό όνομα της διαφήμισης και της επικοινωνίας που προσπαθούσε εδώ και καιρό να αντιμετωπίσει τις τοξικές επιταγές του Alter.

Το «ντόμινο» στη διαφημιστική αγορά έχει ανοίξει για τα καλά, με καταλύτη τη «μαύρη τρύπα» του τηλεοπτικού καναλιού Alter και του καθεστώτος των μεγάλων επιστροφών και της ύποπτης προεξόφλησης τηλεοπτικού χρόνου.

Θα δούμε πού θα σταματήσει… Οι αναγνώστες του “Newsbomb” θα μάθουν για άλλη μια φορά πρώτοι ό,τι θα σκάσει.

Διαβάστε επίσης: