ΦΑΚΕΛΟΣ MIG

Τι σχέση έχει ο εμπρησμός της Marfin με την Κερατέα;

Τι σχέση έχει ο εμπρησμός της Marfin με την Κερατέα;
Στα… χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ανώνυμη επιστολή η οποία συνδέει την εμπρηστική επίθεση της τράπεζας Marfin...

Στα… χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ανώνυμη επιστολή η οποία συνδέει την εμπρηστική επίθεση της τράπεζας Marfin που κατέληξε στο θάνατο τριών υπαλλήλων της με τους… τροφοδότες μολότοφ στην Κερατέα.

Ωστόσο, οι συνήγοροι των νεαρών που ζήτησαν και πήραν προθεσμίες για να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις εντός του Σαββατοκύριακου κάνουν λόγο για «γενικόλογη και αόριστη» επιστολή.

Διατείνονται μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία μαρτυρική κατάθεση που να τους συνδέει με την επίθεση, ενώ υποστηρίζουν πως δεν διακρίνονται τα πρόσωπά τους ούτε στις 42 φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία.

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ληφθεί από τα βίντεο της τράπεζας, τηλεοπτικών σταθμών και των γύρω καταστημάτων, καθώς και από φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την πορεία της 5ης Μαΐου 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανώνυμη επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Είμαι ένας πολίτης , δεν θέλω να πω το όνομα μου και θέλω να πω μόνο ότι οι αναρχικοί από τα Εξάρχεια πάνε στην Κερατέα μολότοφ για να πετάνε στους αστυνομικούς και στις φασαρίες που γίνονται με το ΧΥΤΑ.

Τρεις από αυτούς είναι ο... (αναφέρει το ονοματεπώνυμο), μένει στην οδό.... , με κινητό .... (αναφέρει κινητό) , ο δεύτερος είναι ο ...(αναφέρει το ονοματεπώνυμο) με μηχανή .... και ο τρίτος είναι ο ... (αναφέρει ονοματεπώνυμο), που μένει στην περιοχή ...... με κινητό ..... (αναφέρει αριθμό) . Αυτοί και οι άλλοι είναι μπλεγμένοι στα επεισόδια στην Αθήνα, αυτοί πάνε πάντα. Ήταν και στο κάψιμο της Marfin στις 5 του Μάη, μπροστάρηδες...».