ΥΓΕΙΑ

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

Οι αριθμοί δεν έχουν καμία αξία, όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι, τονίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος, περιγράφοντας την κατάσταση στην υγεία σήμερα.

Μπορεί να καταφέρουμε να αγγίξουμε τον στόχο για μείωση της δαπάνης, ωστόσο, το ζητούμενο είναι να διατηρήσουμε την ποιότητα υγείας των πολιτών και κυρίως, να διατηρήσουμε τους Έλληνες ζωντανούς. Διότι σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, το προσδόκιμο επιβίωσης μειώθηκε σε τρία και πλέον έτη, από 81 χρόνια που είχαμε στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΙΣ, έχει απευθύνει επιστολή τόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την ανθρωπιστική κρίση η οποία βαθαίνει καθημερινά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών, όπως αναφέρει.

Σχολιάζοντας την φράση του υπουργού Υγείας στο συνέδριο του ΙΣΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που είπε ότι δεν προτίθεται να κόψει από τους συνταξιούχους για να εξοικονομήσει πόρους για το σύστημα, ο κ. Βλασταράκος τονίζει ότι «ο περιορισμός των δαπανών περίθαλψης σημαίνει κυρίως περιορισμό στην παροχή υπηρεσιών υγείας και παροχή σε έναν ευαίσθητο πληθυσμό που είναι οι συνταξιούχοι που τόσο πολύ θέλει να φροντίσει ο υπουργός».

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΙΣ, θεωρεί ότι ο υπουργός Υγείας έχει σε πολλά θέματα παραπληροφόρηση και λάθος κατεύθυνση από διάφορους συμβούλους του υπουργείου, οι οποίοι ενδεχομένως έχουν σκοπιμότητες ή δίνουν λανθασμένες ερμηνείες.

Εκείνο επίσης που προκαλεί οργή, συνεχίζει, είναι ότι αυτοδιαψεύδεται και αλληλοαναιρείται προσπαθώντας εντέχνως να μεταβιβάσει στους συζητητές του θεσμικούς φορείς, διάφορα ακούσματα και παρερμηνείες. Η ευθύνη είναι καθαρά δική του δεν έχει καμία δικαιολογία ο ίδιος.

Για το επίκαιρο ζήτημα της αξιολόγησης των δομών υγεία του ΕΟΠΥΥ και τις ενδεχόμενες απολύσεις γιατρών, ο κ. Βλασταράκος επισημαίνει ότι είναι θετική η αξιολόγηση σε όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Αλλά όταν η αξιολόγηση θέσεων εργασίας ή προσώπων γίνεται ως δικαιολογία για τις απολύσεις, αυτό αποτελεί κυνικότητα πολιτικής.

Μία χώρα που σέβεται τον εαυτό της, όσο κι άν δοκιμάζεται, πρέπει να σέβεται τους πολίτες, την εργασία τους και τελικά την επιβίωσή τους. Οι αριθμοί δεν έχουν καμία αξία όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εάν οι εμβολιασμοί (οι οποίοι σήμερα είναι δωρεάν από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού) ενταχθούν στην φαρμακευτική δαπάνη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών, ο κ. Βλασταράκος τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, διότι αυτομάτως θα αυξηθεί η δαπάνη στα φάρμακα και θα πρέπει να ξεχάσουμε τότε το ζήτημα της πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Αναφορικά με την επικείμενη τριήμερη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι την στηρίζει ολόθερμα γιατί αφορά όχι μόνο την επιβίωση των πολιτών αλλά και του ίδιου του ιατρικού σώματος.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Γιατροί: «Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι»

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά