ΥΓΕΙΑ

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και την απαξίωση της υγείας, πριμοδοτεί πολυεθνικές τύπου TEVA.

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, ο ελληνικός λαός προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα για την τροπολογία που ψηφίζεται ονομαστικά σήμερα στη βουλή, σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Από τη μία μεριά, παρακολουθούσε καθημερινά τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εντάσεις να προσπαθεί να πείσει πως η μείωση στις τιμές των φαρμάκων θα ελαφρύνει τους Έλληνες ασθενείς. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η επιβάρυνση των ασθενών θα διατηρηθεί σε αβάσταχτα σε πολλά επίπεδα, καθώς η συμμετοχή των ασφαλισμένων το προηγούμενο διάστημα αυξήθηκε ακόμα και 100% σε πολλές περιπτώσεις, ενώ από 1/1/2014 θα πληρώνουν όλοι 1 ευρώ επιπλέον ανά συνταγή.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να δώσει χροιά «διαπλοκής» στην αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία, για να αποκρύψει την ίδια ώρα πώς οι εν λόγω ρυθμίσεις θα στερέψουν την ελληνική αγορά από αναγκαία φάρμακα και θα λειτουργήσουν υπέρ ξένων γιγάντιων φαρμακοβιομηχανιών.

Ο κ. Γεωργιάδης πατώντας πάνω στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα λόγω των πολιτικών λιτότητας της τρόικα, και την κλιμακούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας, θεωρούσε ότι η επερχόμενη καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η πριμοδότηση πολυεθνικών θα περάσει στα «ψιλά».

Από νωρίς όμως οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων από την αλυσίδα φαρμάκου είχαν προειδοποιήσει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει δραματικές ελλείψεις φαρμάκων, καθώς θα πληγεί ανεπανόρθωτα η ελληνική φαρμακευτική παραγωγή, ενώ είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και αποσύρσεις σκευασμάτων από την αγορά. Οι τιμές που μειώνονται ακόμα και κάτω από το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχέση με τις σημερινές, δεν θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Συνέπεια θα είναι ακόμα και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και απολύσεις.

farmakopoios

Ταυτόχρονα, ευνοούνται πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, που παράγουν με πολύ μικρό κόστος στην Ινδία και το Μπαγκλαντές, χωρίς να τηρούνται πάντα οι κανόνες βιομηχανικής παραγωγής. Σκευάσματα των οποίων η ποιότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές διεθνώς, θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ επιβλήθηκε πρόστιμο μαμούθ σε ινδική εταιρεία και στη συνέχεια απαγορεύτηκαν εντελώς οι εισαγωγές της στην αμερικανική αγορά, μετά από ελέγχους του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε εγκαταστάσεις της στην Ινδία και τον εντοπισμό θραυσμάτων γυαλιού σε χάπια της.

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις ξένες φαρμακοβιομηχανίες φθηνών γενόσημων, θα οδηγηθούν στην καταστροφή και στην παράδοση της ελληνικής αγοράς φαρμάκου στις πολυεθνικές, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, στενός συνεργάτης του υπουργού Υγείας, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, τόνιζε την Τρίτη, ότι δεν γίνεται να η Ελλάδα να βάζει «κόφτη» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες που θέλουν να πουλήσουν φθηνότερα και ανέφερε σαν παράδειγμα τις εταιρείες TEVA και MYLAN. Παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι η νέα τιμολόγηση επιβάλλεται για να εξυπηρετήσει τις πολυεθνικές, συνεχίζοντας το έργο του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος νομοθέτησε τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και άνοιξε την πόρτα στην κυριαρχία ξένων φαρμακοβιομηχανιών.

Σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης ολοκληρώνει το «έγκλημα» κατά του ελληνικού λαού, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας ταφόπλακα τόσο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία όσο και στην φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή, είναι η επάρκεια

«Πυρ και μανία» κόμμα και Μαξίμου με τον Άδωνι

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Η απάντηση της «Αυγής» στον Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κατσαφάδος:Στην υγεία έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, όχι με νούμερα

Έρχεται το μεγάλο ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Μάχη για τη φαρμακευτική δαπάνη με φόντο τρομακτικές ελλείψεις

ATTIKON: 1η Νοέμβρη σταμάτησε ο σχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς

Στο υπουργείο Οικονομικών η «καυτή πατάτα» της υγείας

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους την ασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Τροπολογία «δώρο» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες