ΥΓΕΙΑ

Δαγρές: Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

Δαγρές: Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

Για τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά - οι οποίες θα προκύψουν με την νέα φαρμακευτική πολιτική- αλλά και για ξένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία επιχειρούν να καταστρέψουν τον εγχώριο παραγωγικό ιστό, κάνει λόγο ο κ. Γιάννης Δαγρές, μέλος του Δοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Μιλώντας στο onMed.gr με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για την μείωση τιμών στα φάρμακα, ο κ. Δαγρές, τονίζει ότι η όλη υπόθεση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, στέλνοντας το μήνυμα ότι στην αγορά θα υπάρξει έλλειψη φαρμάκων, θα δημιουργηθούν αποκλεισμοί στους ασθενείς, ενώ πιθανόν να κινδυνεύσει και η εγχώρια φαρμακευτική παραγωγή.

Και συνεχίζει:

«Επιχειρείται μία προσπάθεια του κράτους μέσω της σημερινής κυβέρνησης, να φθάσει οπωσδήποτε τον στόχο δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ ή αλλιώς 1% του ΑΕΠ.

Η εγκληματική για την κοινωνία μνημονιακή δέσμευση για δαπάνη στο 1% του ΑΕΠ, δαπάνη επιπέδου τριτοκοσμικής χώρας έχει ήδη φέρει τεράστιες ελλείψεις στα φάρμακα, όπως επίσης λουκέτα σε μονάδες υγείας, αποκλεισμούς ασθενών από το απαραίτητο φάρμακο και τεράστια αύξηση της επιβάρυνσης της τσέπης του ασθενή».

«Εγώ ξέρω ότι όλη η ιστορία υποκινείται για δύο λόγους», τονίζει το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής: πρώτον τα χρήματα του μόχθου του Έλληνα πολίτη να πληρώνουν οτιδήποτε άλλο από τις πραγματικές ανάγκες του και δεύτερον, ξένα οικονομικά συμφέροντα να μπορούν να έχουν τις απαραίτητες βολικές ευκαιρίες να καταστρέψουν τον ντόπιο παραγωγικό ιστό της χώρας αντικαθιστώντας τον με τα ίδια προς ίδιον όφελος.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Δεν εκβιαζόμαστε» απαντούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στον Γεωργιάδη

Κ. Φρουζής: Η τροπολογία δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φάρμακο

Πέρασε η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Η TEVA κατηγορείται για δωροδοκίες αξιωματούχων χωρών και της Ευρώπης

Εκβιάζονται οι ασθενείς, για να πάρουν φθηνά γενόσημα

«Κανείς δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε»

Βαρνάβας: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους την ασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή, είναι η επάρκεια