ΥΓΕΙΑ

Με κυρώσεις απειλούνται οι γιατροί για το πλαφόν στις συνταγές

Με κυρώσεις απειλούνται οι γιατροί για το πλαφόν στις συνταγές

Μετά τη “δήμευση” των ιατρείων των συμβεβλημένων γιατρών με το κλείσιμο των ραντεβού τους με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον ΕΟΠΥΥ, τώρα οι συμβεβλημένοι γιατροί θα είναι και αντιμέτωποι με κυρώσεις αν υπερβαίνουν το μειωμένο κατά 20% πλαφόν της συνταγογράφησης.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ μελετούν τις ποινές που θα επιβάλλονται στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα βρεθούν πάνω από το όριο των συνταγών.

Μάλιστα, διαμηνύουν ότι οι γιατροί που θα βρεθούν ότι υπερσυνταγογραφούν θα φεύγουν από το σύστημα και δε θα μπορούν να ενταχθούν ποτέ πάλι!

Όλα δείχνουν ότι μετά τη μετωπική σύγκρουση του Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ξεκινά νέα διαμάχη με τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τη μείωση κατά 20% του ορίου συνταγογράφησης σε σχέση με το 2013.


Οι συνδυασμένες κινήσεις του υπουργείου Υγείας θέλουν να εξωθήσουν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, να επιλέξουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του ΕΣΥ και όχι τη σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ ως ιδιώτες πλέον, για να μην αναγκαστεί το δημόσιο να επιβαρυνθεί με τις προσλήψεις νέων γιατρών, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά σε ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Πηγή: onmed.gr