ΥΓΕΙΑ

Ο ΙΣΑ στο πλευρό των ιατρών του Γ.Ν Παίδων Πεντέλης

Ο ΙΣΑ στο πλευρό των ιατρών του Γ.Ν Παίδων Πεντέλης

Τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του Γ.Ν Παίδων Πεντέλης εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρός του και δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το ιατρικό του προσωπικό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά τη διοικητική συνένωση με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς οι μέσες μηνιαίες πιστώσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των γενικών και ειδικών εφημεριών. Όπως επισημαίνεται και σε επιστολή της διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, υπάρχει κίνδυνος για μη ασφαλή κάλυψη και αδυναμία εκτέλεσης εφημεριών, αν δεν βρεθεί άμεση λύση στο οικονομικό θέμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στη σχετική του ανακοίνωση, τονίζει ότι οι ειδικευόμενοι και ειδικοί ιατροί του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, «αν και πραγματοποίησαν απαρέγκλιτα, κατά τα καταρτισθέντα προγράμματα εφημεριών από τους διοικητικά υπευθύνους τις νόμιμες ανά μήνα εφημερίες, δεν τους έχει ακόμα καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση. Τις εφημερίες οι ιατροί υποχρεωθήκαν να εκτελέσουν, ενόψει του ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επρόκειτο για αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων τους το οποίο συνιστά πειθαρχικό αδίκημα».

Ο ΙΣΑ απαιτεί:

Α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου,

Β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,

Γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013,

Δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

«Ενόψει των ανωτέρω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί αρωγός και στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ως άνω ιατρών μελών του, διότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Διαβάστε επίσης:

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα Δικαστήρια διεκδικώντας τις θέσεις τους

Η υγεία απεργεί και την ερχόμενη εβδομάδα

Επιφυλάσσεται το ΣτΕ για το πλαφόν συνταγογράφησης

Νέες απεργίες των φαρμακοποιών Παρασκευή & Δευτέρα