ΥΓΕΙΑ

Με απόφαση Παπακώστα μεταφέρονται αυτιστικοί ένοικοι ξενώνα

Με απόφαση Παπακώστα μεταφέρονται αυτιστικοί ένοικοι ξενώνα

Τη μεταφορά των ενοίκων με αυτισμό που διέμεναν στον ξενώνα «Αγγέλια» αποφάσισε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, καθώς δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της υγείας τους.


Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την υφυπουργό Υγείας με τη συμμετοχή του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Σταύρου Πεντέα, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, Χρήστου Τσάμη, της Διευθύντριας Ψυχικής Υγείας, Φωτεινής Κουλούρη, του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλη Τσιτομενέα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι οι δέκα στον αριθμό αυτιστικοί ένοικοι του ξενώνα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, το οποίο διαθέτει τους ενδεδειγμένους χώρους για τη φροντίδα τους και την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Για το θέμα του ξενώνα «Αγγέλια» και τους αυτιστικούς που φιλοξενούνται σε αυτόν η Κατερίνα Παπακώστα είχε ήδη, από τον περασμένο Ιούνιο, οργανώσει συνάντηση εργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και είχε δώσει τις σχετικές οδηγίες. Με τη σημερινή απόφαση δίνεται λύση σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε από το 2011 προς όφελος της υγείας των αυτιστικών και ιδίως της προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική η κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης