ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το internet στην υπηρεσία του εγκλήματος

Το internet στην υπηρεσία του εγκλήματος
«Το οργανωμένο έγκλημα, έχει μετατρέψει το διαδίκτυο σε ένα από τα βασικά του «εργαλεία», τόσο για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών...

«Το οργανωμένο έγκλημα, έχει μετατρέψει το διαδίκτυο σε ένα από τα βασικά του «εργαλεία», τόσο για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όσο και για το ξέπλυμα χρήματος’.

Οι δηλώσεις αυτές, ανήκουν στον διευθυντή της Europol, Ρομπ Ουέινραϊτ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο, τόνισε ακόμα πως ολοένα και πιο πολλές συμμορίες, χρησιμοποιούν ως μέσο επικοινωνίας το διαδίκτυο.

Η Europol, κάθε δύο χρόνια εκδίδει έκθεση για την αποτίμηση της απειλής του Οργανωμένου εγκλήματος και σύμφωνα με την πιο πρόσφατη από αυτές, «εκτός από εγκλήματα που αφορούν απάτες με πιστωτικές κάρτες, την προώθηση και ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, και την πειρατεία, πλέον πολλοί εγκληματίες χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο, είτε για διακίνηση λαθρομεταναστών, είτε για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.»

Ο Ουέινραϊτ, υποστηρίζει πως επειδή η χρησιμοποίηση του Ιντερνέτ είναι πια πολύ διαδεδομένη και εκτεταμένη τα τελευταία χρόνια, αποτελεί το κύριο εργαλείο των εγκληματιών ανά τον κόσμο.