ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα πρώτα Laptop με το νέο λειτουργικό Chrome της Google

Τα πρώτα Laptop με το νέο λειτουργικό Chrome της Google
Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να διατεθούν στην αγορά, οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές...

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να διατεθούν στην αγορά, οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα «τρέχουν» με το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome της Google,

Μάλιστα, τα πρώτα laptops και notebooks με το Google Chrome -που ήδη ονομάζονται συλλήβδην Chromebooks- θα κυκλοφορήσουν από την κορεατική Samsung και την ταϊβανέζικη Acer και θα διαθέτουν επεξεργαστές της Intel.

Συγκεκριμένα, τα Chromebooks της Samsung θα ανήκουν στη σειρά 5, θα διαθέτουν οθόνη 12,1 ιντσών, πάχος σχεδόν δύο εκατοστών και βάρος ενάμισι κιλό. Άλλοι κατασκευαστές αναμένεται να υιοθετήσουν το Chrome μέσα στο 2011.

Τα πρώτα μηχανήματα Chromebooks θα αρχίσουν να πωλούνται στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία. Το μόνο εγκαταστημένο λογισμικό αυτών των φορητών υπολογιστών θα είναι το Chrome, που στη συνέχεια θα αναλαμβάνει το διαδικτυακό «φόρτωμα» των διαφόρων άλλων εφαρμογών.

Επειδή τα μηχανήματα θα είναι «ελαφριά» από λογισμικό, θα ανοίγουν, κατά τη Google, μέσα σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα, θα είναι ταχύτερα, ενώ η μπαταρία τους θα διαρκεί περισσότερο.