ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακό πορτοφόλι για ταχύτατες συναλλαγές

Ψηφιακό πορτοφόλι για ταχύτατες συναλλαγές
Όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα φαίνεται να έρχεται η δυνατότητα πληρωμής με ένα απλό κούνημα του κινητού τηλεφώνου...

Όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα φαίνεται να έρχεται η δυνατότητα πληρωμής με ένα απλό κούνημα του κινητού τηλεφώνου μπροστά από την ταμειακή μηχανή.


"Η χρήση κι η απανταχού παρουσία των κινητών τηλεφώνων παίζει καταλυτικό ρόλο στη συμπεριφορά των καταναλωτών και οδηγεί στην υιοθέτηση ηλεκτρονικών μορφών πληρωμής". Αυτά δήλωσε η Jennifer Schultz, υπεύθυνη του τομέα Καινοτομίας της Visa, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια δημιουργίας ψηφιακού πορτοφολιού για τις οικονομικές συναλλαγές των πελατών της, αξιοποιώντας τη Near Field Communication (επικοινωνία κοντινού πεδίου).


Πρόκειται για ένα τσιπάκι που ενσωματώνεται στα κινητά και επιτρέπει την επικοινωνία τους με άλλα κινητά ή με ειδικές συσκευές, στην προκειμένη περίπτωση τα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής.
Μέχρι στιγμής ο αριθμός των κινητών που διαθέτουν NFC είναι λίγα, ωσόσο προβλέπεται ότι στο προσεχές μέλλον θα αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό τους. Ήδη σε Ιαπωνία και Κίνα χρησιμοποιείται ευρέως για έκδοση εισιτηρίων, πληρωμή πάρκινγκ και πολλές άλλες οικονομικές συναλλαγές.


Να τονίσουμε ότι ο εν λόγω τρόπος πληρωμής είναι όχι μόνο γρήγορος, αλλά κι ασφαλής! Βέβαια, όπως υπογράμμισε η Jennifer Schultz, δεν αναμένεται να εγκαταλειφθεί η πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών, παρά να δοθεί στους καταναλωτές ένας εναλλακτικός τρόπος, μιας κι είναι σαφής η "επιθυμία" τους να αποφεύγουν πλέον συναλλαγές με μετρητά.