ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Επέλαση του χιονιά - Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Καιρός: Επέλαση του χιονιά - Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Πρωτοχρονιά με χιόνια και δριμύ ψύχος θα κάνουμε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, καθώς ο καιρός «αγριεύει» και η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα θα αποτελεί γεγονός από την Τρίτη και θα διαρκέσει (τουλάχιστον) μέχρι το Σάββατο.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο πρόγνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από την Τρίτη αναμένονται βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές, χιονόνερο στις πεδινές και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, την Τρίτη θα κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και από την Τετάρτη θα περιορίζονται κατά κύριο λόγο στις περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στεράς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Αυτό που αποτελεί παραδοσιακά το μεγάλο «φόβο» των μετεωρολόγων δεν είναι άλλο από την πρόγνωση χιονόπτωσης για το κέντρο της Αθήνας. Κάτι τέτοιο, φαντάζει, εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στη διάρκεια αυτής της εντονότατης κακοκαιρίας να δει νιφάδες και το κέντρο της Αθήνας. Πιο τυχεροί, πάντως, θα είναι οι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων του λεκανοπεδίου, που θα δουν... άσπρη μέρα από το βράδυ της Τρίτης, ενώ πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Τρίτη έως και το Σάββατο, όπως εκδόθηκε από την ΕΜΥ:

ΤΡΙΤΗ 30-12-2014

ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ, ΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 5 ΜΕ 7, ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-12-2014

ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 01-01-2015

ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-01-2015

ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-01-2015

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ Η ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ.

ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.

Σχετικές ειδήσεις