ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο καθώς σε ολόκληρη τη χώρα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως στα κεντρικά και ηπειρωτικά της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για το Σάββατο (27/6/2015) ο καιρός θα είναι άστατος στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 5 στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, το πρωί στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ και από το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί και με ένταση 4 με 5 και βαθμιαία 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα στα δυτικά το πρωί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (28/6)

Λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της χώρας.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις