ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Στα «λευκά» η χώρα – Χιόνια και στην Αττική

Καιρός: Στα «λευκά» η χώρα – Χιόνια και στην Αττική

«Άσπρη» μέρα βλέπουν από το πρωί οι κάτοικοι των ορεινών, κυρίως, περιοχών της Ελλάδας, όπου οι νιφάδες έχουν ντύσει στα «λευκά» τις βουνοκορφές – Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην ΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (11/12), με το κρύο να είναι τσουχτερό. Το κύμα κακοκαιρίας, που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, έχει «χτυπήσει» πολλές ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Αττική.

Με «λευκό μανδύα» έχουν ντυθεί το Περτούλι και η Ελάτη, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Λίμνη Πλαστήρα.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, μέχρι αυτή την ώρα, καθώς δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δίνουν λύσεις όπου εμφανίζονται προβλήματα από τις χιονοπτώσεις ή από τον πάγο που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο.

Αυτά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος από το πρωί επιβλέπει την όλη κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα πως σε υψόμετρο 1.200 μ. και πάνω έχουν σημειωθεί και συνεχίζονται χιονοπτώσεις στην περιοχή των Τρικάλων, καθώς και πως αυτή τη στιγμή χιονίζει πάνω από την περιοχή του Αμαράντου, προς τα Τρία Ποτάμια.

Σε άλλα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πάγος, τα μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κατάσταση ρίχνοντας αλάτι.

pilio

Την ίδια ώρα έντονη χιονόπτωση παρατηρείται και στο χιονοδρομικό του Πηλίου καθώς και στο ορεινά της Πελοποννήσου.

Άσπρισε το Καρπενήσι

Λευκό το σκηνικό και στο Καρπενήσι, όπου το έχει «στρώσει» από το πρωί...

leuko

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από το lamiastar.gr

Σε «λευκό» κλοιό και η Πάρνηθα

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, χιονίζει και στην Πάρνηθα, με το θερμόμετρο να δείχνει κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα χιονόνερο θα πέσει και στην Πεντέλη.

Προβλήματα στην Καλαμάτα

Προβλήματα εντοπίστηκαν νωρίτερα από την 32η χιλιομετρική θέση έως την 42η χιλιομετρική θέση της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.

Λίγο μετά τις 4.30 αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στη διερχόμενη μέσω του Ταϋγέτου ΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης, που διεξήγετο από το πρωί με δυσκολία και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έπληττε από τα μεσάνυχτα τα υψίπεδα του βουνού.

Τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εκτός από τον εκχιονισμό στον οποίο προέβησαν, έριξαν και αρκετό αλάτι στο υψηλότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου (περιοχή Υδροκρίτη 1.350 μ.).

Ταυτόχρονα (και με τη βοήθεια της αστυνομίας) αναχώρησαν όλα τα οχήματα που είχαν εγκλωβιστεί εκεί από τις μεσημεριανές ώρες.

Σύμφωνα με το διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννακέα, ο δρόμος θα είναι ανοιχτός και κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας.

Σχετικές ειδήσεις