ΚΑΙΡΟΣ

Πάσχα 2016: Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία

Πάσχα 2016: Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία

Η πρόγνωση του καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη (27/4) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 20 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη (28/4/2016)

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Μ. Πέμπτη (28/4) οι οποίες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή (29/4/2016)

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τη Μ. Παρασκευή (29/4) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες με αποτέλεσμα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικοί όμβροι. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ ενώ ευνοείται στα δυτικά η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο (30/4/2016)

Αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες θα αναπτυχθούν το Μεγάλο Σάββατο με τις συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο.

Ο καιρός το Πάσχα (1/5/2016)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή το Πάσχα με λίγες αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το βράδυ και μετά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα (2/5/2016)

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν την δεύτερη ημέρα του Πάσχα (2/5) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα λίγε νεφώσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις