ΚΑΙΡΟΣ

Βροχερός ο καιρός και σήμερα Κυριακή (8/5)

Βροχερός ο καιρός και σήμερα Κυριακή (8/5)

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στη νότια χώρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται επίσης σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας και κυρίως στα ορεινά.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν οι οποίες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θυερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 23 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες αρχικά στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία κατά τόπους στη δυτική Πελοπόννησο με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα νότια με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στη Θεσσαλία και κατά τόπους στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στη νότια Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα (9/5/2016)

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια Ελλάδα οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά οι οποίοι το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις