ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δείτε που θα φτάσει ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα

Καιρός: Δείτε που θα φτάσει ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα

Άστατος αναμένεται ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά, για αύριο, Κυριακή (08/05/2016) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (09/05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη (10/05) και την Τετάρτη (11/05) ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 μποφόρ που βαθμιαία την Τέταρτη από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Πέμπτη (12/05) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις