ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (26/9): Δείτε πού θα βρέξει - Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (26/9): Δείτε πού θα βρέξει - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού σύμφωνα με το οποίο την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και πιθανόν την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική και Πιερία) αλλά και την ανατολική Θεσσαλία.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη (26/9) οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές αναμένεται να σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια του νομού η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και σποραδικές βροχές να σημειώνονται με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 16 και 24 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως το μεσημέρι -απόγευμα στην Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 , πρόσκαιρα στην Κρήτη 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα νότια παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις