ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή καταιγίδα σάρωσε την πόλη - Χαλάζι στη Σίνδο, πλημμύρισε γνωστό εμπορικό

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή καταιγίδα σάρωσε την πόλη - Χαλάζι στη Σίνδο, πλημμύρισε γνωστό εμπορικό
GRTimes

Γνωστό εμπορικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη πλημμύρισε από την έντονη καταιγίδα που έπληξε την πόλη το μεσημέρι της Τετάρτης

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικό είναι πως οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική στην πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν 70 και σε 11 περιπτώσεις χρειάστηκε να συνδράμει για την άντληση υδάτων αλλά και μία αφαίρεση αντικειμένου, εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας που σάρωσε την πόλη τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θύμιζαν ποτάμια λίγο μετά την καταιγίδα που έπληξε την πόλη με τους κεντρικούς δρόμους να έχουν γεμίσει νερά και τα νερά, όπως αναφέρει και το GRTimes να κατρακυλούν από την Ι. Δραγούμη και την Ελ. Βενιζέλου.

Η καταιγίδα έπληξε πρώτα την ανατολική πλευρά της πόλης με τον Χορτιάτη να δέχεται πολύ μεγάλο όγκο νερού, ενώ στη συνέχεια το κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν αυτό που δέχθηκε το πέρασμα της καταιγίδας, ευτυχώς όμως, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, με τα σύννεφα να φεύγουν προς τα δυτικά, μέσα από τον Θερμαϊκό κόλπο.

Μάλιστα η μίνι αυτή κακοκαιρία είχε και χαλαζόπτωση στην περιοχή της Σίνδου όπως θα δείτε και στο βίντεο του GRTimes:

Παράλληλα εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή εμπορικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη πλημμύρισε, καθώς νερά εισήλθαν από την είσοδο εντός του πολυκαταστήματος, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ιστοσελίδα Typosthess.gr να γεμίσει νερά ο διάδρομος και να προκληθούν ζημιές σε μαγαζιά.

Οι υπάλληλοι των καταστημάτων προσπάθησαν με σκούπες στα χέρια να απομακρύνουν το νερό προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στα καταστήματα. Έβαλαν επίσης χαρτόνια και πανιά στις τζαμαρίες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το νερό να περάσει και να προκαλέσει καταστροφή στα εμπορεύματα.

Η ανατολική Θεσσαλονίκη είναι η περιοχή που είχε και τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα. Μάλιστα οι 60 από τις 70 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική προήλθαν από περιοχές στα ανατολικά.