ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Θα χιονίσει και στην Αθήνα

Καιρός: Θα χιονίσει και στην Αθήνα

Στο «ψυγείο» η χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την Πρωτοχρονιά και χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά θα κάνουμε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας σε αντίθεση με τα «ανοιξιάτικα» Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού στο Newsbomb.gr, δεν αποκλείεται να πέσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει ήδη από τη Βόρεια Ελλάδα, με έντονες χιονοπτώσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. Ο καιρός στην Αθήνα είναι καλύτερος με ήλιο και με το θερμόμετρο να δείχνει 13 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Αθήνα από την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, με τη θερμοκρασία να πέφτει ραγδαία από τους 15 βαθμούς Κελσίου στους 6, ενώ το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη θα δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και την υπόλοιπη ημέρα.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια στην Αθήνα

Η επιδείνωση του καιρού, αναμένεται να κορυφωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Από αύριο Τρίτη, ο νομός της Αττικής θα ντυθεί στα λευκά κυρίως στα βόρεια προάστια. Συγκεκριμένα αναμένονται χιονοπτώσεις σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Οινόη, Ερυθραία, ενώ ασθενέστερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Κηφισιά.

Νιφάδες χιονιού και στο κέντρο της Αθήνας

Στο στολισμένο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, θα πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού για φέτος, κυρίως σε μορφή χιονόνερου. Τσουχτερό, ωστόσο, θα είναι το κρύο στην Αττική την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια προάστια, ενώ στο κέντρο ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 4 βαθμούς.

Υπό συνθήκες πολικού παγετού η Βόρεια Ελλάδα

Πολικό ψύχος θα επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν... Σιβηρία.

Στη δυτική Μακεδονία και κυρίως στη Φλώρινα και στις γύρω περιοχές, το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και -15 βαθμούς, με το κρύο να είναι τσουχτερό.

Σχετικές ειδήσεις