ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός 25ης Μαρτίου: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Πού θα βρέξει το τριήμερο

Καιρός 25ης Μαρτίου: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια – Πού θα βρέξει το τριήμερο

Άστατος αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αύριο, Τρίτη (22/03/2016) σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 - 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και κυρίως από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 , στα ανατολικά τοπικά 6 και από το απόγευμα βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 20 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 , στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τέταρτη 23-03-2016 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Την Πέμπτη 24-03-2016 νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή 25-03-2016 (ευαγγελισμός της Θεοτόκου) νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο 26-03-2016 λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Την Κυριακή 27-03-2016 λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις