ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Καυτό» θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καιρός: «Καυτό» θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στα ύψη θα φτάσει το θερμόμετρο το προσεχές τριήμερο δίνοντας την ευκαιρία για βουτιές και παραλία.

Αλλάζει «πρόσωπο» ο Ιούνιος και θυμίζει για τα καλά καλοκαίρι, καθώς μετά τις βροχές και τις καταιγίδες, η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά.

Με έκτακτο δελτίο καιρού η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή πτώση αναμένεται τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα, η ζέστη θα είναι αισθητή.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (18/6/2016) και την Κυριακή (19/6/2016), στην Ήπειρο και τη βόρεια Ελλάδα το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 36 με 38 βαθμούςΚελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο) τους 39 με 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα (20/6/2016) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη (21/06/2016) αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά.

Τι συμβουλεύει η Πολιτική Προστασία

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη, να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.
Επίσης, καλεί τους πολίτες να προτιμήσουν τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου ενώ αναφέρει ότι καλό είναι η διατροφή να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με άφθονο νερό.

Άμεση ενημέρωση σχετικά με τους κλιματιζόμενους χώρους που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες σε συνεργασία με τους δήμους, παρέχει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του συνδέσμου υπό τον τίτλο «Κλιματιζόμενοι Χώροι στην Περιφέρεια Αττικής» στην ιστοσελίδα της.

Σχετικές ειδήσεις