ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα – Πότε θα αρχίσει να δροσίζει

Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα – Πότε θα αρχίσει να δροσίζει

Αποπνικτική και σήμερα, Κυριακή (19/06/2016) η ατμόσφαιρα. Σε κλοιό καύσωνα η χώρα. Τους 43 βαθμούς έδειξε το Σάββατο ο υδράργυρος στη Σπάρτη, τους - «Βούλιαξαν» οι παραλίες στην Αττική

Καμίνι θυμίζει και σήμερα η χώρα, καθώς στις περισσότερες περιοχές ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο, ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, καθώς σε κάποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 40 Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 39 με 40 και στο Ιόνιο έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Δευτέρα (20/06) στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στέρεας και της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια όμως στις υπόλοιπες θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικές ειδήσεις