ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός να ξεχάσετε για... λίγο το καλοκαίρι – Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα «χτυπήσουν» τη χώρα

Καιρός να ξεχάσετε για... λίγο το καλοκαίρι – Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα «χτυπήσουν» τη χώρα

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού - Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και χαλάζι θα «χτυπήσουν» τη χώρα – Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πότε θα υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας

Το Φθινόπωρο φαίνεται πως ήρθε νωρίτερα… Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Τρίτης (23/08/2016), με το σκηνικό να «ντύνουν» ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες, Δευτέρα, η ΕΜΥ θα επηρεάσουν σήμερα τη Μακεδονία , την Ήπειρο και σταδιακά τα νησιά του Ιόνιου, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Την Τέταρτη (24/08) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τα νησιά του Ιόνιου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, και πιθανώς πρόσκαιρα την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά, για σήμερα, Τρίτη, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του Ιόνιου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη (24/08) στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά άστατος ο καιρός. Κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιόνιου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σχετικές ειδήσεις