ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή: Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες – Θα πάμε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο;

Προσοχή: Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες – Θα πάμε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο;

Φθινοπωρινό αναμένεται και τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες – Πού θα πνέουν ισχυροί άνεμοι – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Δεν λέει να φτιάξει ο καιρός. Για σήμερα, Παρασκευή (26/08/2016) προβλέπεται άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το σκηνικό να «ντύνουν» βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρώτικα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο (27/08) στα ανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στην Εύβοια και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (28/08) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις