ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Καιρός – Η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Καιρός – Ποδαρικό με βροχές και καταιγίδες κάνει ο Μάρτιος – Ο καιρός θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη (01/03/2017) επιδείνωση – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία επικράτηση δυτικών νοτιοδυτικών ανέμων 4 με 6 μποφόρ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 που αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη νύχτα στη Θράκη, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία το απόγευμα θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ και από τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις που από αργά το βράδυ τοπικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Πέμπτη (02/03 στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Σχετικές ειδήσεις