ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα: Πού θα βρέξει - Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός σήμερα: Πού θα βρέξει - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2017.

Αρκετές ήταν οι περιοχές που επλήγησαν από σφοδρές βροχοπτώσεις της Δευτέρα ενώ το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ είναι σε ισχύ με βροχές και καταγίδες να σημειώνονται με τα φαινόμενα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα επηρεάζουν τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας την Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία, τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν κατά τις νυχτερινές ώρες οι Σποράδες.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημέρινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και βροχές στην Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία το πρωί και από το βράδυ και πάλο στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη νύχτα στις Σποράδες με τα φαινόμενα να είνια πρόσκαιρα ισχυρά,.

Λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα βόρεια ορεινά (πάνω από 1500μ.) με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 12 και 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είνια κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη, πιθανώς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, και πιθανώς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρει σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το ωράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα αντολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές το πρωό στην Κρήτη.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένσηη από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, που σταδικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μπ[οφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τετάρτη (25/10) στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις