ΚΑΙΡΟΣ

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται πολύ νερό από Πέμπτη μέχρι Κυριακή

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχεται πολύ νερό από Πέμπτη μέχρι Κυριακή

Καιρός: Η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών δεν θα κρατήσει για πολύ… μιας και οι βροχοπτώσεις θα επιστρέψουν και μάλιστα θα είναι σφοδρότατες σε αρκετές περιοχές

Ποιες περιοχές θα σαρώσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Newsbomb.gr έδωσε αναλυτικά την πρόγνωση των επόμενων ημερών, προειδοποιώντας ότι τα φαινόμενα που θα χτυπήσουν ορισμένες περιοχές θα είναι εξαιρετικά έντονα.

Όπως σημείωσε, ένα σύστημα που κινείται από τα δυτικά προς την Ελλάδα, αναμένεται να επηρεάσει τη δυτική και βόρεια χώρα με βροχές και ισχυρότατες καταιγίδες. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Καλλιάνος, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Φαίνεται δε, ότι σε περιοχές της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και μεγάλου τμήματος των Επτανήσων οι βροχές θα έχουν και μεγάλη ένταση και διάρκεια, με αποτέλεσμα στα κορεσμένα εδάφη να προστεθούν αρκετά χιλιοστά βροχής. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, οι περιοχές που δίνουν κατά βάση σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είναι τα τμήματα που βρίσκονται δυτικά της κορυφογραμμής της Πίνδου.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή το εν λόγω σύστημα θα καταφέρει να δώσει βροχές έστω και μικρής διάρκειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, πέραν των περιοχών που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Σχετικές ειδήσεις