ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας - Παγωνιά σε όλη τη χώρα

Καιρός: Χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας - Παγωνιά σε όλη τη χώρα

Καιρός: Σε κλοιό χιονιά βρίσκεται από την Τετάρτη (20/12) η χώρα μας, καθώς σε πολλές περιοχές σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις. Στα λευκά είναι εδώ και δύο μέρες Αρκαδία, Αχαΐα, Φθιώτιδα και πολλές περιοχές της Αττικής.

Ο χιονιάς όμως, έκανε την επίσκεψή του και στην Αθήνα, καθώς από το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Διόνυσο, Μελίσσια και Δροσιά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ο χιονιάς θα συνεχιστεί και σήμερα στις περισσότερες ημιορεινές και ορεινές περιοχές όλης της χώρας.

3979282

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης το βράδυ του Σαββάτου ακόμα και στο Χαλάνδρι.

Τη Δευτέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια και κρύο, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Επιχειρήσεις αποχιονισμού σε Πάρνηθα, Μαλακάσα, Βίλια

Από το πρωί της Πέμπτης επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής στην Πάρνηθα και σε περιοχές στα όρια της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Λόγω χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 270ο χλμ με κατεύθυνση προς Θήβα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών καθώς και για την οδική ασφάλεια η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της σταδιακής επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιχειρεί από το πρωί της Πέμπτης, με μηχανήματα, στην Πάρνηθα, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό της δίκτυο. Ανάλογα με την ένταση της χιονόπτωσης, αυξήθηκε και ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν και σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη επιχειρήσεις αποχιονισμού στις περιοχές της Πάρνηθας, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην περιοχή των Βιλίων – Κάζας στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 8 αποχιονιστικά μηχανήματα και 1 μηχάνημα έργου τύπου JCB.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες για τον αποχιονισμό Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, από το βράδυ της Πέμπτης, η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τους θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Μάχη για να κρατηθεί το εθνικό δίκτυο ανοιχτό

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το θερμόμετρο έχει... κατρακυλήσει κάτω από το μηδέν.

Μηχανήματα των δήμων δίνουν «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται και σε σήμερα σε πολλές περιοχές.

kakokairia xionia6

Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

«Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες, ώστε να μείνουν ανοικτοί όλοι οι δρόμοι, από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο» λέει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό, προσθέτει.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, προσπαθούν να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος σε κοινότητες του δήμου, που έχει διακοπεί λόγω πτώσης δένδρων, από το βάρος του χιονιού, πάνω στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, αναφέρει στο Γιώργος Λαζουράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, λόγω της πτώσης των δέντρων κοντά στην κοινότητα Μάνεσι, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στη εθνική οδό Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής εθνικές και επαρχιακές οδούς της Αχαΐας:

* Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

* Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας.

* Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.

* Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης.

* Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών.

* Κλειτορίας - Αροανίας, έως και Ψωφίδα.

* Κλειτορίας - Γκούρας, μέσω Λυκουρίας.

* Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω.

* Ακράτας - Περιστέρας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω.

* Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 15ο χιλιόμετρο και άνω.

* Στην δημοτική Μίχα - Κομπηγαδίου - Δεμεστίχων - Λεοντίου - Ρακίτας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, τα προβλήματα, λόγω του χιονιού, εντοπίζονται στις ορεινές περιοχές, αφού είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων για τις μετακινήσεις στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας -Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Ναυπάκτου - Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

kakokairia xionia6

Κλειστό το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου

kairos lamia3
kakokairia xionia6

Δεν εκτελούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με επικοινωνία του tempo24.gr, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

Oι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, κράτησαν δεμένα τα πλοία, στις προβλήτες.

Σε ισχύ έχει τεθεί και το μέτρο ασφαλειάς στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», που αφορά στον περιορισμό κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς λόγω ανέμων.

Με μήνυμα στο twitter, οι υπεύθυνοι ενημερώνουν πως απαγορεύται η διέλευση σε δίκυκλα, τροχόσπιτα και οχήματα μεγάλης επιφάνειας χωρίς φορτίο. Σχετική ενημέρωση γίνεται και στους σταθμούς διοδίων της Ολύμπιας και της Ιόνιας Οδού.

«Μάχη» για να μην κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην Φθιώτιδα με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στο Εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Από τον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χλμ και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 130 χλμ της ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχώς καθαρίζουν το οδόστρωμα, για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο υπόλοιπο δίκτυο της Φθιώτιδας, στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού και στο δρόμο Θερμοπυλών- Ιτέας στην περιοχή του Μπράλου το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ. και το βράδυ της Πέμπτης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα απομάκρυναν τους όγκους του χιονιού.

Στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, αμέσως μετά την Μακρακώμη και μέχρι τη σήραγγα του Τυμφρηστού, υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός από την προσπάθειες των εκχιονιστικών που δουλεύουν ασταμάτητα.

Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη μετά τις 4 το απόγευμα, με συνέπεια πολλά χωριά να μην έχουν επικοινωνία.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και στις περιοχές των Καμένων Βούρλων, της Αμφίκλειας και της Κάτω Τιθορέας.

Δείτε βίντεο από τη Λαμία:

Κατάλευκο το Πήλιο

Πυκνό χιόνι, αλλά με λιγότερη ένταση από χθες, έπεφτε όλη τη νύχτα, στο κεντρικό Πήλιο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά στα Χάνια και τα 50 εκατοστά στις Αγριόλευκες.

Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό στις κορυφές του Πηλίου και στα Χάνια τα θερμόμετρα έδειξαν το πρωί -4 βαθμούς και στον Βόλο μόλις 2.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο Πήλιο και κυρίως ο οδικός άξονας Βόλου-Ζαγοράς, αφού εργάζονται συνεχώς και αποχιονίζουν το οδόστρωμα, από την Πορταριά μέχρι το Καράβωμα, 6 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μη παγώσουν οι δρόμοι.

Οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, υποχρεώνονται από την Τροχαία Βόλου να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, λίγο μετά την Πορταριά.

Άφθονο χιόνι έχει πέσει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, όπου το ύψος του ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ιγγλέση, της εταιρίας "Κενταύρων Ορος", θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να υποδεχθεί, για πρώτη φορά φέτος, όσους θελήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα στο χιόνι.

Πυκνό χιόνι έπεσε και στο όρος Όθρυς και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού από χθες το πρωί και στην Ανάβρα ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, αλλά ο δρόμος Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού.

Παρά τις δυσκολίες, σήμερα πραγματοποιήθηκαν κανονικά όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς τους ορεινούς οικισμούς.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ - ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του

οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Διαβάσεις Χιονορέματος, (οικισμού Ηφαίστου), Βιολογικού, (περιοχή Μεσοχωρίου), Σκαλώματος, Λοφαρίου, Αετοράχης, Ιάσου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και Αμβροσίας.

Επ. Ο. Ξυλαγανής - Ίμερου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Επ. Ο. Προφήτη Ηλία – Προσκυνητών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ. λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο 50,5ο χλμ., περιοχή Κλεισούρα, λόγω καθιζήσεων - κατολισθήσεων (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Επ. Ο. Κολοβού - Διακοπτού Αχαΐας, καθίζηση οδοστρώματος. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Δημοτική οδός Περιστέρας - Χ/Κ Καλαβρύτων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο χλμ. (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αιδηψό).

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 49ο χλμ. (ρεύμα κυκλοφορίας προς Χαλκίδα).

Την 16:50 ώρα, λόγω έντονης χιονόπτωσης εγκλωβίστηκαν Ι.Χ.Ε και Δ.Χ.Φ αυτοκίνητα, μεταξύ 28ου έως 40ο χλμ. Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού. Ενημερώθηκαν αρμόδιες υπηρεσίες.

B’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 13ο έως 54ο χλμ.

Επ. . Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από 13ο έως 4ο χλμ.

Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από 13ο έως 43ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας, από 8ο χλμ.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

Επ. Ο. Σερρών - Λαϊλιά Χ.Κ Σερρών, από 24ο έως 28ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επ. Ο. Αρναία – Ταξιάρχη, (μέσω Χολομώντα), από 1ο έως 16ο χλμ.

Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Πολύγυρου

Επ. Ο. Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγίας.

Επ. Ο. Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη.

Εντός Δ.Δ. Τξιάρχη – Δ.Δ. Βάβδου – Δ.Δ. Δουμπίων.

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από 28ο έως 44ο χλμ.

Επ. Ο. Κατερίνης – Χιονοδρομικό Κέντρο, από 29ο έως 37ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 12ο έως 35ο χλμ. θέση «Τύμπανος».

Ε.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 15ο έως 25ο χλμ, θέση «Άγιος Νικόλαος».

Επ. O. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα (Μέσω Μορφοβουνίου) από 12ο χλμ.

Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. θέση «Ζαχαράκη».

Επ. Ο. Άρτας – Καρδίτσας, από Ξηρόκαμπο προς Ασπροχώρι.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Σμοκόβου, από 24ο χλμ.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα, (μέσω Καστανιάς), από 14ο χλμ.

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ. Ο. Δήμητρας – Ανατολής, από 3ο χλμ.

Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου.

Επ. Ο. Μεγαλοβρύσου – Ανατολής, από 2ο χλμ.

Ε.Ο. Λάρισας – Δεσκάτης – Γρεβενών, από 19ο χλμ.

Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από 46ο χλμ.

Επ.Ο. Ολυμπιάδας – Καρυάς.

Επ.Ο. Συκέας – Βερδικούσας.

Επ. Ο. Φαρσάλων – Σκοπιάς, από 15ο χλμ.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς, (Άνω Κλάδος), από 13+190 χ/θ – 32+4 χθ

Επ.Ο. Βόλου - Φαρσάλων, από 26 χ/θ έως 40+180 χ/θ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καρπενησίου –Λαμίας, από 3ο έως 8ο χλμ.

Ε.Ο. Καρπενησίου –Αγρινίου, από 3ο έως 13ο χλμ. Ράχη Τυμφρηστού

Επ. Ο. Καρπενησίου - Κρικέλλου – Δομνίστας, από 5ο έως 25ο χλμ..

Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 5ο έως 40ο χλμ (Θέση Βράχος)

Επ. Ο. Καρπενησίου - Αγρινίου ( μέσω Προυσού), από 35ο έως 45ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος, από 3ο έως 40ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου-Φιδάκια, από 3ο έως 25ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου-Αγίας Τριάδας, από 1ο έως 35ο χλμ.

Επ. Ο Φουρνά –Καρδίτσα, από 1ο έως 20ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου - Χ/Κ, από 1ο έως 15ο χλμ.

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 20ο έως 64,7ο χλμ. Απαγορεύτηκε η κίνηση στα βαρέα οχήματα.

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 28ο έως 40ο χλμ.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Π.Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου, από 29,5 έως 34,5 χ/θ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Επ. Ο. Καλαβρύτων - Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων - Πατρών (Μέσω Χαλανδρίτσας).

Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (Μέσω Πριόλιθου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.

Ε.Ο. Καλαβρύτων - Αιγίου (Μέσω Πτέρης).

Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (Μεσω Λουσών).

Π.Ε.Ο. Κλειτορίας - Αροανίας έως και Ψωφίδα (μέσω αυχαίνα Πριόλιθου).

Ε.Ο. Κλειτορίας - Γκούρας (μέσω Λυκουρίας).

Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 16ο χλμ και άνω.

Ε.Ο. Ακράτας – Περιστέρας, από 16ο χλμ και άνω.

Ε. Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 15ο χλμ και άνω.

Δ.Δ. Μίχα – Κομπηγαδίου – Δεμεστίχων – Λεοντίου – Ρακίτας.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου.

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Καλλιθέας-Προυσσού, από το 11ο έως τα όρια του Νομού Αιτ/νίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ. Ο. Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από 20ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Τρικάλων-Καρυάς, από 1ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από 20ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 18ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας – Σαραντάπηχου, έως το 18ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας – Λικουριάς, από 1ο έως 18ο χλμ.

Επ. Ο. Κιάτου - Γκούρας, από 13ο χλμ. και άνω.

Ε.Ο. Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικάς – Τιτάνης, από 1ο έως 130 χλμ.

Επ. Ο. Γαλατά – Ψαριού, από 2ο έως 9ο χλμ.

Δ. Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ε. Ο. Τρίπολης –Πύργου από 35ο έως 60ο χλμ.

Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης από 10ο έως 23ο χλμ.

Ε.Ο. Τρίπολης- Άστρους από 12ο έως 17ο χλμ.

Ε.Ο. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας από 29ο έως 35ο χλμ.

Ε.Ο. Πατρών – Τρίπολης από 124ο έως 134ο χλμ.

Ε.Ο. Άργους- Τρίπολης (παλαιά – Αχλαδόκαμπος) από 58ο έως 56ο χλμ.

Καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού- δασικού οδικού δικτύου του Νομού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

Επ. Ο. Αθαμανίου – Μεσούντας – Τετρακώμου, (ύψος Αγ. Τριάδας).

Δήμος Αθηναίων: Μέτρα για τους άστεγους

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους και τις υπόλοιπες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, από σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με είσοδο από την οδό Σόλωνος.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί τετραψήφια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον αριθμό 1595 του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα επιχειρούν επιτόπιες παρεμβάσεις, παρέχοντας ρουχισμό και κουβέρτες αλλά και δίνοντας πληροφορίες για μεταφορά σε οργανωμένες δομές.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση μέχρι τη λήξη της επιφυλακής στα νούμερα 210 5246515 και 210 5246516 για να δέχεται τις αναφορές πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό αστέγων που έχουν ανάγκη από βοήθεια.




Σχετικές ειδήσεις