ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα (14/1) – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός σήμερα (14/1) – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Άστατος θα είναι ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ σε ολοκληρη σχεδόν τη χώρα καθώς άλλες περιοχές θα «πνιγούν» από τις ισχυρές βροχές και άλλες από τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα σήμερα Κυριακή (14/1) στα ανατολικά και νότια της χώρας αναπτύσσονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση.

Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινα καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Νεφώσεις με βροχές στην Αττική με χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τις πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και αργότερα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά κατά διαστήματα και από τις νυχτερινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινα και πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση .

Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. (ενδεικτικά υψόμετρα στη Θεσσαλία 300 μέτρα, στην ανατ. Στερεά 400-600 μέτρα.) Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές που βαθμιαία από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στις δυτικές Κυκλάδες 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τη Δευτέρα (15/1) στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα δημιουργηθεί τοπικά το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις