ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 βαθμούς - Πού θα χιόνισει

Καιρός – ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 βαθμούς - Πού θα χιόνισει

Καιρός: Στην «κατάψυξη» σήμερα η χώρα – Σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει στους -10 βαθμούς - Σε ποια λιμάνια είναι δεμένα τα πλοία – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σε λίγες ώρες.

Τα «δόντια του» μας δείχνει τις τελευταίες ημέρες ο καιρός, καθώς το σκηνικό «ντύνουν» χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και καταιγίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Meteo.gr, σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και τους 10 βαθμούς υπό το μηδέν.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Πού είναι δεμένα τα πλοία

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Από τη Ραφήνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα. Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο - Κίμωλο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Νάξο - Πάρο - Μύκονο - Σύρο – Άνδρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου.

Το «ΑΡΤΕΜΙΣ» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να τα ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολoγίων.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Γ.Π.Α.Δ. ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

  • Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις. Η κυκλοφορία διεξάγεται από το ρεύμα καθόδου (επ’ αόριστον).
  • Στην οδό, από την πλατεία οικισμού Πρασινάδας προς Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ. της δευτερεύουσας επαρχιακής οδού, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το κύριο επαρχιακό δίκτυο της πλατείας οικισμού Πρασινάδας προς την Ι.Μ. Μεταμόρφωσης.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

  • Στις ισόπεδες διαβάσεις - ιρλανδικού τύπου Σκαλώματος, Αρριανών και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου.
  • Επ. Ο. Ξυλαγανής - Ιμέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ΄ αόριστον).

Γ.Π.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Κεντρική παραλιακή οδός Αγίου Ιωάννη Πηλίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος σε μήκος (20) μέτρων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (επ΄ αόριστον).

Γ.Π.Α.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Πού χρειάζονται αντιλοσθητικές αλυσίδες

Γ.Π.Α.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) (επ’ αόριστον).

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

  • Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ. Βόρρας.
  • Επ. Ο. Κερασιάς- Χ.Κ Βόρρας.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

  • Επ. Ο. Σερρών – Λαϊλιά, από 20ο έως το 26,8ο χλμ (Χ/Κ Λαϊλιά).

Γ.Π.Α.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
  • Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
  • Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.
  • Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης).
  • Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
  • Επ. Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από την 10,000 χ/θ

Γ.Π.Α.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

  • Επ. Ο. Βούτα – Κρυονερίτη – Κοκκινομιλιάς από το 1ο χλμ.

Γ.Π.Α.Δ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • Επ. Ο. Γκούρας –Δερβενίου από 10ο έως 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας -Λυκούρια από 11ο έως 18ο χλμ.

Σχετικές ειδήσεις