ΕΛΛΑΔΑ

Φήμες και για άλλους παιδεραστές στην Κρήτη

Φήμες και για άλλους παιδεραστές στην Κρήτη

Μέσα σε έντονο κλίμα συναισθηματικής φόρτισης κηδεύτηκε χθες στο Ρέθυμνο ο 50χρονος προπονητής που είχε κατηγορηθεί ως παιδόφιλος.

Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του και τα παιδιά του που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τι τους επεφύλασσε η μοίρα. Πολλοί από τους συνάδελφους καθηγητές του 50χρονου έδωσαν τη δική τους στήριξη στην οικογένειά του στις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτές τις ημέρες.

Πάντως στην Κρήτη η ανησυχία μετά τις δύο καταγγελίες για παιδεραστία, είναι έκδηλη. Αστυνομικοί εκτιμούν πως η αυτοκτονία του 50χρονου θα αποτρέψει τη διερεύνηση παρόμοιων περιστατικών.

«Υπό το βάρος ενός θανάτου, δεν ξέρουμε κατά πόσο κάποια θύματα θα θελήσουν να ανοίξουν το στόμα τους και να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες. Ακόμα και για την Αστυνομία η εξέλιξη αυτή είναι ένα μεγάλο βάρος» σχολιάζουν.

Νέα περιστατικά;

Σύμφωνα με το cretalive.gr, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ νέφερε στην «Πατρίδα» ότι το τελευταίο 20ημερο γίνονται αποδέκτες ανεπίσημων πληροφοριών για τη νοσηρή δράση εκπαιδευτικών και προπονητών τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στο Ηράκλειο.

«Ωστόσο με φημολογίες μόνο, δεν μπορούμε να κάνουμε συλλήψεις. Χρειάζονται συγκεκριμένες καταγγελίες για να ξεκινήσει η έρευνα. Διαφορετικά τα χέρια μας είναι δεμένα. Και αυτή είναι και μία μορφή έκκλησης. Αν υπάρχουν τέτοια «κρούσματα», θα πρέπει οι γονείς να εμπιστευτούν την Αστυνομία και να μιλήσουν για να σταματήσει η αρρωστημένη δράση αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θα πρέπει να απομονωθούν».

Τόσο στην περίπτωση του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη όσο και στην υπόθεση του 50χρονου καθηγητή, οι έρευνες των αστυνομικών και των εισαγγελικών Αρχών ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες παιδιών.