ΕΛΛΑΔΑ

Λύγισε τους κατηγορούμενους ο Παναγόπουλος

Λύγισε τους κατηγορούμενους  ο Παναγόπουλος
«Εύχομαι τα χρήματα να τους χρησιμεύσουν για να καλυτερέψουν στη ζωή τους, να...

«Εύχομαι τα χρήματα να τους χρησιμεύσουν για να καλυτερέψουν τη ζωή τους, να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και να σταματήσουν την παραβατικότητα τους», με τα λόγια αυτά ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, έδωσε άφεση …αμαρτιών στους απαγωγείς του.

Με συγκλονιστικό τρόπο ο εφοπλιστής περιέγραψε στο δικαστήριο καρέ καρέ τις ώρες αγωνίας, που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του, πριν από περίπου 2 χρόνια.

Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε τις στιγμές αυτές, τις πιο δυσάρεστες της ζωής του και ευχήθηκε να μην υποστεί κανείς αυτήν την περιπέτεια, που έζησε εκείνος.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση της απαγωγής του είπε ότι ήταν όλα άριστα οργανωμένα «όλα έγιναν μέσα σε 3 δευτερόλεπτα. Τα έχασα, δε φοβήθηκα, αλλά τρόμαξα.

Έδωσα το τηλέφωνο της γυναίκας μου γιατί θα έκανε τα πάντα για να με απελευθερώσει. Όταν διαπραγματεύεσαι τη ζωή σου έναντι χρημάτων είναι άθλιο και φοβερό».

Μάλιστα όπως τόνισε ο εφοπλιστής οι απαγωγείς του, του μιλούσαν με ευγένεια και σεβασμό και πάντα στον πληθυντικό.

Όπως είπε «όταν με απελευθέρωσαν προς τιμήν τους μου έδωσαν το φυλακτό ενθύμιο του πατέρα μου».

Ο Περικλής Παναγόπουλος δεν κατάφερε ωστόσο στο δικαστήριο να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των απαγωγέων του, καθώς όπως υποστήριξε φορούσαν κουκούλες.

Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε από το εδώλιο ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος έχει ήδη πάρει πάνω του την απαγωγή και είπε: «εγώ είμαι αυτός που μιλούσε μαζί σας», ενώ συμπληρωματικά ο εκ των κατηγορουμένων, Χαράλαμπος Μουστάκης είπε: «και εγώ ήμουν ο νεότερος που ακούγατε».

Μάλιστα, ο Πετράκης απευθυνόμενος προς τον κ. Παναγόπουλο του είπε «χαίρομαι που σας βλέπω, αν και έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι μας, εγώ είμαι κρατούμενος και εσείς ελεύθερος, αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δεν θα ήσασταν σήμερα εδώ».

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα συνεχίσει με την σύζυγο του εφοπλιστή Κατερίνα Παναγοπούλου.