ΕΛΛΑΔΑ

Για «ξέπλυμα» κατηγορείται ο Λ. Γαβαλάς

Για «ξέπλυμα» κατηγορείται ο Λ. Γαβαλάς

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει για άλλη μια φορά ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σε πόρισμά της διαπιστώνει ότι η ακίνητη περιουσία του επιχειρηματία είναι προϊόν εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρεται ότι ο Λ. Γαβαλάς, ενώ χρωστούσε χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο, απέκτησε ακίνητα μεγάλης αξίας σε περιοχές της Αθήνας και της Μυκόνου.

Δεσμεύονται τα ακίνητα

Με βάση το πόρισμα, οι αρχές προχωρούν στη δέσμευση 16 ακινήτων του Λ. Γαβαλά, εκτιμώμενης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκονται στη Μύκονο, την Κηφισιά και την Παιανία, καθώς και τεσσάρων λογαριασμών που διατηρεί σε ελληνικές τράπεζες, που εμπεριέχουν ποσά 134.685 ευρώ.

Οι συνολικές απαιτήσεις του Δημοσίου από τον επιχειρηματία αγγίζουν περίπου τα 12 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με την υπόθεση αυτή, ο Λάκης Γαβαλάς απασχολεί τη Δικαιοσύνη για τέταρτη φορά σε διάστημα δύο μηνών, ενώ ο ίδιος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας.