ΕΛΛΑΔΑ

Θα «ανοίξουν» και σήμερα οι ουρανοί….

Θα «ανοίξουν» και σήμερα οι ουρανοί….

Θα συνεχιστεί και σήμερα το βροχερό σκηνικό με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στα ορεινά και στις πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, θα πέσουν χιόνια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα πελάγη θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Αττική
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι. Το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ
θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχή στα πεδινά, χιόνι αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 και στα δυτικά του νόμου βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια - παράκτια. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα ανατολικά θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα θαλάσσια - παράκτια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από -5 (μείον 5) έως 2 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από 0 (μηδέν) μέχρι 5 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.