ΕΛΛΑΔΑ

Τι συνέβη το απόγευμα στο Σύνταγμα

Τι συνέβη το απόγευμα στο Σύνταγμα

Πολεμική είναι η ατμόσφαιρα έξω από τη Βουλή, με βόμβες μολότοφ, πέτρες και χημικά να συνθέτουν το σκηνικό στο Σύνταγμα.

18:30 Εκτεταμένες φθορές από κουκουλοφόρους στα καταστήματα της οδού Βαλαωρίτου. Διαδηλωτές προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στους γύρω δρόμους του Συντάγματος, ωστόσο έχουν εγκλωβιστεί.

18:50 Οδοφράγματα στην Πανεπιστήμιου. Ο κόσμος έχει βρει καταφύγιο στην Ερμού. Σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

19:00 Επεισόδια στις οδούς Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.

19:30 Οι διαδηλωτές επιστρέφουν στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, πλήθος κόσμου συνεχίζεται να δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την ώρα που στο εσωτερικό της Βουλής γίνεται η συζήτηση για τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

Πριν από λίγη ώρα κατέφθασε από τη λεωφόρο Αμαλίας πορεία μοτοσικλετιστών των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με το "καλημέρα σας" τα επεισόδια

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε από νωρίς σε πεδίο μάχης. Ήδη από τις 15:00 το απόγευμα ένταση σημειώθηκε έξω από τη Νομική, όπου άγνωστοι βγήκαν από τη Σχολή που τελεί υπό κατάληψη και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Μάλιστα, τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους του Συντάγματος.

Μία ώρα περίπου αργότερα, έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν επεισόδια με βόμβες μολότοφ, πέτρες και χημικά των αστυνομικών.

Τα χημικά "έπνιξαν" τον Θεοδωράκη και τον Γλέζο

Σε λιπόθυμη κατάσταση βρέθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έδωσε το "παρών" στο Σύνταγμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο βρέθηκε στη διαδήλωση, με σμοπό να μπει στη Βουλή και να πείσει τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων να καταψηφίσουν το Νέο Μνημόνιο. Ωστόσο, αισθάνηκε έντονη δυσφορία, εξαιτίας της μεγάλης χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε φωτορεπόρτερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε από μολότοφ.


Κλειστό το Μετρό

Κλειστοί είναι από τις 18:00το απόγευμα όλοι σταθμοί του Μετρό περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Στους άλλους σταθμούς η κίνηση του Μετρό διεξάγεται κανονικά.