ΕΛΛΑΔΑ

Φωτορεπορτάζ: Απειλεί να πέσει από το κτήριο του ΟΕΚ

Φωτορεπορτάζ: Απειλεί να πέσει από το κτήριο του ΟΕΚ

Ώρες αγωνίας για το ζευγάρι που απειλεί ότι θα πέσει στο κενό από το δεύτερο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζεται ο Οργανισμός Εργατικών Κατοικιών, στην Πατησίων.

Το απελπισμένο ανδρόγυνο, το οποίο εργάζεται στον ΟΕΚ βρίσκεται σε απόγνωση για την κατάργηση του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι έχουν και ένα παιδί με ειδικές ανάγκες απαιτούν όπως λένε να μεταβεί στο σημείο ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης και να τους δώσει οριστικές απαντήσεις.

Γύρω στις 14:00 ο άνδρας μπήκε στο κτίριο, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη σύζυγό του που παραμένει κρεμασμένη έξω από τη τζαμαρία του κτιρίου.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν τα δύο άτομα μπήκαν στο κτίριο και ανέβηκαν, ο ένας στον τρίτο όροφο και ο άλλος στο δεύτερο απειλώντας ότι θα βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, η οποία έφθασε στο σημείο και έστρωσε ένα ειδικό στρώμα.

Στη συνέχεια έφθασαν διαπραγματευτές όπου τελικά κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να πείσουν τον άνδρα να μην δώσει τέλος στη ζωή του.

oek-duo

«Σκεφθείτε το παιδί σας»

Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις με τη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματευτές προσπαθούν να την ηρεμήσουν λέγοντας πως δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο τον εαυτό της, αλλά και το παιδί της το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, το ζευγάρι ήρθε πρόσφατα με μετάθεση στην Αθήνα από την Πρέβεζα, προκειμένου να είναι κοντά σε γιατρούς για το μικρό τους αγγελούδι.

«Θα πέσω αν δεν μαζέψετε το στρώμα»

Κρίσιμες είναι οι επόμενες στιγμές, καθώς η απελπισμένη γυναίκα φαίνεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στη ζωή της. Μάλιστα, στην εικόνα του ειδικού στρώματος που είχε στρωθεί από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, τους φώναξε να το αφαιρέσουν, αλλιώς τους απείλησε ότι θα βουτήξει στο κενό.

oek-tria

Διώχνουν του δημοσιογράφους από το σημείο

Έπειτα από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων, οι άνδρες της Αστυνομίας ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο για να καλύψουν το γεγονός ότι πρέπει να απομακρυνθούν. Όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και καλό είναι να φύγουν οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ από το σημείο.

oek-tessera

"Θα βρεθούν στο δρόμο"

"Η απόφαση για κατάργηση του Οργανισμού θα φέρει και τους δύο στο δρόμο" δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ, κ. Καρακατσάνης. "Πρόκειται για μία πολύ ωραία οικογένεια, που δυστυχώς η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς το ένα τους παιδί πάσχει από μία σπάνια ασθένεια του ύπατος. Τα έξοδα για την αγωγή είναι πάρα πολλά. Μάλιστα, το ζευγάρι αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκεται κοντά σε γιατρούς".

OEK-PENTE

Διαβάστε επίσης: Ζευγάρι απειλεί να βουτήξει στο κενό

Αίσιο τέλος για το θρίλερ στον ΟΕΚ